НАЧАЛО Регулации

Един от най-големите критици на Биткойн нападна SEC заради новите крипто правила

08.02.2024 20:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Един от най-големите критици на Биткойн нападна SEC заради новите крипто правила

След неотдавнашното съобщение на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) относно въвеждането на нови правила за надзор на лицата, търгуващи с криптовалути, Питър Шиф, известен скептик по отношение на Биткойн (BTC), изрази критиките си към регулатора.

SEC наскоро въведе всеобхватно правило от 247 страници, което задължава “участниците на пазара, ангажирани със специфични роли на дилъри, особено тези, които играят значителна роля в осигуряването на ликвидност на пазарите, да се регистрират в SEC“, както се посочва в прессъобщението, публикувано на 6 февруари.

Съгласно тези новосъздадени правила лицата, участващи в търговията с криптоактиви, ценни книжа или държавни ценни книжа с активи, надвишаващи $50 милиона, ще трябва да “се присъединят към саморегулираща се организация (SRO) и да спазват федералните закони за ценните книжа и регулаторните задължения“.

В отговор на това развитие Питър Шиф, икономист и гласовит критик на децентрализираните финанси (DeFi), постави под въпрос обосновката на неотдавнашното решение на SEC, като подчерта липсата на правна основа в негова подкрепа. Интересното в ситуацията е, че Шиф последователно изразява скептицизъм по отношение на Биткойн, като твърди, че евентуално ще се срине до нула.

Икономистът заяви:

Как правителствената агенция #SEC може сама да промени определението за “дилър на ценни книжа”, така че да регулира нещо, което всъщност не е дилър на ценни книжа, без да е приет закон, който да разрешава такова регулиране? Ние сме държава на законите, а не на бюрократите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.