НАЧАЛО Прессъобщения

Един от Биткойн форковете – Bitcoin Cash, скочи с над 5% за седмица. Друг успешен форк пък събра над $1.6 милиона

октомври 17, 2023 18:53 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Един от Биткойн форковете – Bitcoin Cash, скочи с над 5% за седмица. Друг успешен форк пък събра над $1.6 милиона

Bitcoin форковете са много известни, че се влияят с позицията на Биткойн на пазара. Истината обаче е, че някои форкове станаха самосиндикално много успешни. Bitcoin Cash е напред с над 5% на седмична база, като има основания за тази тенденция да продължи.

В статията ще ви покажем какво означават Биткойн форковете, как да инвестирате в криптовалути от този тип, както и ще ви покажем Bitcoin Minetrix – изключително иновативен клауд майнинг Биткойн форк, който може да се окаже много успешен.

Какво е Биткойн форк?

Биткойн форк се отнася до процеса, при който се създава нова версия или алтернативна версия на съществуващата блокчейн структура. В контекста на Биткойн, това обикновено става, когато общността около криптовалутата решава да въведе промени в протокола, които не са обратно съвместими със старата версия. Това води до разделяне на блокчейн на две отделни вериги – оригиналната и новата (форкната).

Биткойн има множество известни форкове, като някои от тях са се утвърдили като успешни и самостоятелни проекти. Два от най-известните примери в тази категория са Bitcoin Cash и Bitcoin SV. Тези форкове бяха резултат от разногласия в общността относно скалирането на Биткойн и как най-добре да се справят с нарастващия брой транзакции.

Bitcoin Minetrix, макар и да не е директен форк на Биткойн, има директна връзка с него по отношение на добива. Bitcoin Minetrix е концептиран така, че да дава възможност за клауд добив на оригиналния Биткойн, като съчетава преимуществата на Етериум блокчейна и уникалната си Stake-To-Mine концепция.

Stake-To-Mine – какво е и защо дава шанс на Bitcoin Minetrix да си пробие път нагоре?

Stake-To-Mine е иновативна концепция, която комбинира предимствата на Proof-of-Stake (PoS) и добиването на криптовалути. Вместо да изисква скъпа и енергоемка добивна апаратура, както при традиционния Proof-of-Work (PoW) метод, Stake-To-Mine позволява на инвеститорите да „стейкват“ (stake) своите монети като форма на гаранция, след което те получават награди в зависимост от размера на техния залог.

Какво прави тази концепция уникална и защо Bitcoin Minetrix има предимство:

  1. Екосъобразност: Тъй като Stake-To-Mine не изисква енергоемки добивни операции, то тази методология е по-ефективна и “приятелска” към околната среда в сравнение с PoW.
  2. Достъпност: Не е необходима скъпа майнинг апаратура. Това прави участието в системата по-достъпно за обикновените инвеститори, които нямат големи ресурси.
  3. Сигурност и стабилност: Като се използва стейкингът на монети като механизъм, се насърчава дългосрочното задържане и инвестиране, което може да допринесе за по-голяма стабилност на мрежата и валутата.
  4. Свързаност с Биткойн: В случая на Bitcoin Minetrix, Stake-To-Mine концепцията позволява на участниците не просто да стейкват свои монети, но и да получават награди въз основа на цената на оригиналния Биткойн, което добавя допълнителна стойност към проекта.

Обединявайки тези предимства, Bitcoin Minetrix има възможност да предложи много добро решение в крипто сферата и да привлече голям интерес от инвеститори и ентусиасти. 

Колко да инвестирам в Bitcoin Minetrix?

Колко да инвестирате в Bitcoin Minetrix? Отговорът зависи изцяло от вашите индивидуални намерения, финансовата ситуация и апетит към риска.

Инвеститорите, които се стремят към пасивен доход от криптовалути, често се решават да инвестират суми между $700 и $900 в Bitcoin Minetrix. Това позволява по-голям потенциал за генериране на пасивни приходи благодарение на Stake-To-Mine механизма на токена. Дребните инвеститори, които може би са по-консервативни или просто искат да тестват платформата, често се ориентират към инвестиции от около $450.

Трябва да се има предвид, че сегашната цена на Bitcoin Minetrix е само $0.011. Неотдавна беше отразена и възможността токенът да достигне цена от $0.03 след завършване на ICO-то.

Заключение

Bitcoin Cash според мнозина е добра инвестиция, ако търсите доказано име на крипто платформите. Но ако искате да бъдете сред ранните инвеститори в нов и обещаващ проект, то Bitcoin Minetrix може да е добра възможност. 


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет. Материалът е написан и прeдоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Инвеститорите в Polygon (MATIC) купуват този конкурентен токен, който може да реализира 20 пъти повече печалби

Polygon (MATIC) завладя крипто света, предлагайки мащабируемо и рентабилно решение на проблема с претоварването на мрежата на Етериум.

декември 10, 2023 16:20 4 мин. четене

Цената нa токена на FTX се покачва с 230% за 30 дни, по-добре ли е да купите тази управлявана от общността борса?

Пазарът на криптовалути не спира да изненадва, като наскоро FTX (FTT) токените поскъпнаха с 230% за 30 дни.

декември 10, 2023 14:00 3 мин. четене

Лайткойн може да тръгне към $200 след халвинг събитието на Биткойн

Лайткойн се насочва към $200, докато халвинг събитието на Биткойн наближава, което може да е сигнал за потенциален растеж и повишена пазарна динамика.

декември 10, 2023 13:00 5 мин. четене

Cardano (ADA) или Retik Finance (RETIK): Кой може да има нужното да стане третият най-голям токен?

В света на криптовалутите битката за надмощие се простира отвъд класациите за пазарна капитализация и обеми на търговия. Това е битка за функционалност срещу хайп, за съдържание срещу спекулации.

декември 10, 2023 9:01 6 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.