НАЧАЛО Регулации

Двете най-големи аржентински банки ще позволят търговия с крипто

май 3, 2022 14:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Двете най-големи аржентински банки ще позволят търговия с крипто

Най-голямата банка в Аржентина ще позволи на своите клиенти да започнат да купуват четири криптовалути, включително Биткойн, чрез своите сметки в банката.

Най-голямата и втората по големина частни банки в Аржентина, Banco Galicia и Brubank, обявиха, че ще позволят на клиентите да правят покупки на криптовалути.

Bloomberg съобщи в понеделник, че 60% от респондентите в аржентинско проучване са поискали повече достъп до криптовалути, което засили решенията на банките да започнат да разрешават търговията с такъв тип активи.

Партньорът във фирмата за пазарни проучвания Americas Market Intelligence, Игнасио Карбало, писа в Twitter потвърждение във вторник с екранни снимки на онлайн интерфейса на Banco Galicia, че е започнал да поддържа покупки на Биткойн (BTC), Етериум (ETH), USD Coin (USDC) и Ripple (XRP).

Южноамериканската нация е шестата в света по приемане на крипто. Фирмата за данни и проучвания Statista изчислява, че 21% от аржентинците са използвали или притежавали криптовалута до 2021 г.

ПРОЧЕТИ ОЩЕЩе продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

Разрешаването на клиентите да купуват Биткойн и други криптовалути чрез тяхната банка може да помогне на аржентинците да се справят със смазващата инфлация в страната. Последните данни от тракера за икономически данни Trading Economics показват, че инфлацията в Аржентина през април е била 55%. Поддръжниците казват, че недостигът и децентрализацията на Биткойн го правят идеален хедж срещу инфлацията.

Миналия месец град Сорадино в Аржентина закупи съоръжения за добив и планира да започне криптодобивна операция като начин за печелене на BTC за борба с инфлацията. Приходите му от добив се оценяват на няколкостотин щатски долара на месец.

Като се има предвид високия процент на приемане, кметът на аржентинската столица Буенос Айрес, Орасио Родригес Ларета, обяви в края на миналия месец, че градът ще започне да приема крипто като плащане за публични финансови услуги. Градът също така планира да пусне базирана на блокчейн платформа за дигитална идентификация (DID) за своите жители.

Аржентина обаче не е най-голямата страна в Южна Америка, която прави голямата крачка с приемането на крипто. Сенатът на Бразилия най-накрая одобри законопроекта за Биткойн на 26-ти април, който може да помогне за добавянето на така необходимата регулаторна рамка за местната крипто индустрия. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.