НАЧАЛО Други

Дългът на САЩ е бомба, която скоро ще избухне според легендарен инвеститор

12.02.2024 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългът на САЩ е бомба, която скоро ще избухне според легендарен инвеститор

Бюджетната служба на Конгреса (CBO) прогнозира, че държавният дълг на САЩ вероятно ще надхвърли $50 трилиона през следващото десетилетие.

В неотдавнашния си доклад CBO, орган, който предоставя финансови и икономически анализи на Конгреса, очаква държавният дълг да нарасне до $54.4 трилиона до края на 2034 г.

В момента, според данни от Министерството на финансите на САЩ, националният дълг е на $34.22 трилиона. Тази прогноза на CBO показва зашеметяващо увеличение от $20.180 трилиона за период от 10 години.

Последната прогноза на CBO съвпада с опасенията, изразени от магната на хедж фондовете Пол Тюдор Джоунс относно предстоящите рискове, породени от растящия дълг на САЩ.

В интервю за CNBC Джоунс предупреди, че въпреки видимо гладко функциониращата икономика, икономическата активност на САЩ е подобна на това да бъдеш „на стероиди“. Той отдаде това на стратегията на правителството за стимулиране на потреблението и икономическия растеж чрез обширни заеми и разходи.

Джоунс предупреди, че икономиката е изложена на риск от колапс под тежестта на нарастващия държавен дълг. Той подчерта текущия бюджетен дефицит от 6% до 7%, което показва скок в потреблението, воден от прекомерни заеми.

Милиардерът подчерта неизбежността на криза, произтичаща от неустойчивата траектория на финансите на страната, спекулирайки с времето на нейното проявление на пазарите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.