НАЧАЛО Финтех

DriveWealth набират $400 милиона от SoftBank

ЮЛИ. 21, 2021 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 DriveWealth набират $400 милиона от SoftBank

DriveWealth, финтех стартъп, подхранващ бума при търговията на дребно, ще набере до $400 милиона в кръг финансиране от серия D, воден от SoftBank и Insight Partners, според запознати с въпроса.

Точният размер на инвестицията все още се финализира, според един от хората, близки до ситуацията, докато друг човек каза, че сделката ще приключи незабавно. Оценката на компанията е неясна. Говорител на DriveWealth отказа коментар.


DriveWealth, базирана в Чатам, Ню Джърси, е инфраструктурна фирма, фокусирана върху предоставянето на достъп на инвеститорите на дребно до американския фондов пазар. Базираната на API платформа на фирмата помага на редица така наречени нео-брокери, робо-съветници и други финтех фирми да предлагат търговия с частични акции на американски компании. Клиентите на компанията включват Hatch, Revolut, Stake и MoneyLion.


DriveWealth приключи кръга на финансиране от Серия C в размер на $56.7 милиона през октомври 2020 г., воден от Point72 Ventures, с участието на Raptor Group, SBI Holdings, Route 66 Ventures, Mouro Capital и Fidelity International Strategic Ventures. Основана в края на 2012 г., компанията е набрала малко над $100 милиона в рисков капитал до момента.


Трейдинг мания


Имайки предвид Robinhood, клиентите на DriveWealth се възползваха от експлозия в аматьорската търговия с акции през последната година.


Бумът на търговията привлече вниманието в световен мащаб през януари 2021 г., когато група търговци на дребно, координирани от подраздела на WallStreetBets в Reddit, предизвика скок в цената на акциите на американския търговец на видеоигри GameStop, нанасяйки огромни загуби на хедж фондовете, които са шортнали.


ПРОЧЕТИ ОЩЕКитайската народна банка споделя допълнителни подробности за дигиталния юан


На 14-ти юли DriveWealth публикува проучване, основано на обобщени данни от милиони инвеститори на дребно, подкрепени от техните клиенти. Тя установи, че обемът на търговията и общият брой сделки през първата половина на 2021 г. са надминали общите годишни стойности за 2020 г. През юни рекордните $28 милиарда в средства на инвеститорите на дребно са се вливали в американски акции, според компанията. Това означава 20% увеличение на управляваните активи за DriveWealth през второто тримесечие.


"Революцията в търговията на дребно, започнала миналата година, бележи началото на нова ера на инвестиране - и ние видяхме, че тя ще продължи през първата половина на 2021 г.", каза Боб Кортрайт, основател и главен изпълнителен директор на DriveWealth в изявление, публикувано заедно с проучването. "Тъй като дигиталните портфейли улесняват потребителите да инвестират безпроблемно в брандове, които познават, очакваме тези тенденции да продължат."


SoftBank инвестира във финтех


През последните месеци SoftBank инвестира огромни суми капитал във финтех и крипто сектора.


Японската компания обяви инвестиция от $200 милиона в 2TM Group, компанията майка на най-голямата крипто борса в Бразилия Mercado Bitcoin, на 1-ви юли. Тази сделка беше финансирана от SoftBank Latin America Fund.


Миналата седмица SoftBank Vision Fund 2 съвместно ръководи инвестиция от $800 милиона от серия E в Revolut заедно с Tiger Global Management. Business Insider съобщава, че SoftBank също трябва да ръководи инвестиция от $530 милиона в платформата за търговия с незаменими токени (NFT) Sorare.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

MasterCard ще улеснят конвертирането на крипто във фиат

Mastercard за опростяване на крипто плащаниятаMastercard обяви, че ще подобри картовата си програма за крипто портфейли и борси, улеснявайки процеса на конвертиране на крипто активи в традиционна фиат...
ЮЛИ. 21, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската народна банка споделя допълнителни подробности за дигиталния юан

Защо анализаторите смятат, че това изглежда странно?PBoC: Дигиталният RMB е фиатни париНа официалния уебсайт на Народна банка на Китай е публикувана актуализация за напредъка на CBDC в Китай. Тази ста...
ЮЛИ. 17, 2021 14:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut набра $800 милиона в нов кръг финансиране

Финансовата инжекция дава оценка на Revolut от 24 милиарда британски лири (около $33 милиарда) и го прави най-ценната британска финтех компания в историята. Откакто компанията си осигури финансиране о...
ЮЛИ. 15, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ една крачка по-близо до издаване на дигиталното евро

Сега е открита двугодишна фаза на проучвания, като на този етап не са взети дизайнерски решения.„Изминаха девет месеца, откакто публикувахме нашия доклад за дигиталното евро. По това време извършихме ...
ЮЛИ. 14, 2021 20:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света