НАЧАЛО Биткойн

Dow Jones по-волатилен от Биткойн (BTC)

октомври 9, 2022 16:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dow Jones по-волатилен от Биткойн (BTC)

През последните месеци Биткойн (BTC) се търгуваше в тандем с акциите като и двата класа активи се бореха с преобладаващите макроикономически фактори, водени от рязкото повишаване на инфлацията и лихвените проценти.

Волатилността на Биткойн (BTC) обаче изглежда се охлажда в сравнение с традиционните акции, тъй като водещата криптовалута показва признаци на отделяне от традиционните пазари.

По-специално, към края на работната седмица индексът Dow Jones, който проследява 30-те най-големи индустриални акции, е по-волатилен от Биткойн, сочат данни на ZeroHedge.

Последното постижение на Биткойн подчертава зрелия характер на актива, като се има предвид, че той е класифициран сред най-волатилните инвестиции. Забележително е, че поддръжниците твърдят, че след като Биткойн узрее, което се характеризира с по-масово приемане, активът ще бъде по-малко волатилен и ще се търгува като традиционните активи.

Историческа волатилност на Биткойн 

Като цяло Биткойн е исторически белязан от волатилност, но традиционните финансови пазари обикновено са много по-стабилни. Промяната във волатилността обаче може да се отдаде на спада на BTC от историческите върхове като активът в момента се консолидира около $20,000 в продължение на седмици.

В този случай нивото се третира като временно дъно за Биткойн след впечатляващия бичи подем, чиято кулминация бе достигането на исторически връх от почти $68,000 в края на 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър, предвидил срива, сега прогнозира отскок


В същото време по-малката волатилност на Биткойн се появи в резултат на силния долар, заради който глобалните фиатни валути загубиха стойност в сравнение с американската валута. В този ред на мисли растящата цена на долара може потенциално да окаже негативно влияние върху портфейлите от акции наред със срива на цените на суровините.

Биткойн обаче запазва стабилност, като в някои региони инвеститорите се обръщат към актива като хедж срещу рязко покачващите се цени.

В същото време флагманската криптовалута продължава да се консолидира под $20,000, докато мечките и биковете се борят за контрол над нея. Към момента на публикуване цената на BTC е $19,500 – което е 1% спад през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Цената на Биткойн може да направи корекция, както през 2019 г. според анализатор

Популярният крипто анализатор Бенджамин Коуен направи предпазливо изявление относно текущата ценова формация на Биткойн (BTC), като предположи, че има сходства с предишен случай през 2019 г., който доведе до корекция на пазара.

май 31, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.