НАЧАЛО Биткойн

Dow Jones по-волатилен от Биткойн (BTC)

09.10.2022 16:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dow Jones по-волатилен от Биткойн (BTC)

През последните месеци Биткойн (BTC) се търгуваше в тандем с акциите като и двата класа активи се бореха с преобладаващите макроикономически фактори, водени от рязкото повишаване на инфлацията и лихвените проценти.

Волатилността на Биткойн (BTC) обаче изглежда се охлажда в сравнение с традиционните акции, тъй като водещата криптовалута показва признаци на отделяне от традиционните пазари.

По-специално, към края на работната седмица индексът Dow Jones, който проследява 30-те най-големи индустриални акции, е по-волатилен от Биткойн, сочат данни на ZeroHedge.

Последното постижение на Биткойн подчертава зрелия характер на актива, като се има предвид, че той е класифициран сред най-волатилните инвестиции. Забележително е, че поддръжниците твърдят, че след като Биткойн узрее, което се характеризира с по-масово приемане, активът ще бъде по-малко волатилен и ще се търгува като традиционните активи.

Историческа волатилност на Биткойн 

Като цяло Биткойн е исторически белязан от волатилност, но традиционните финансови пазари обикновено са много по-стабилни. Промяната във волатилността обаче може да се отдаде на спада на BTC от историческите върхове като активът в момента се консолидира около $20,000 в продължение на седмици.

В този случай нивото се третира като временно дъно за Биткойн след впечатляващия бичи подем, чиято кулминация бе достигането на исторически връх от почти $68,000 в края на 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър, предвидил срива, сега прогнозира отскок


В същото време по-малката волатилност на Биткойн се появи в резултат на силния долар, заради който глобалните фиатни валути загубиха стойност в сравнение с американската валута. В този ред на мисли растящата цена на долара може потенциално да окаже негативно влияние върху портфейлите от акции наред със срива на цените на суровините.

Биткойн обаче запазва стабилност, като в някои региони инвеститорите се обръщат към актива като хедж срещу рязко покачващите се цени.

В същото време флагманската криптовалута продължава да се консолидира под $20,000, докато мечките и биковете се борят за контрол над нея. Към момента на публикуване цената на BTC е $19,500 – което е 1% спад през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.