НАЧАЛО Биткойн

Dow Jones по-волатилен от Биткойн (BTC)

октомври 9, 2022 16:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dow Jones по-волатилен от Биткойн (BTC)

През последните месеци Биткойн (BTC) се търгуваше в тандем с акциите като и двата класа активи се бореха с преобладаващите макроикономически фактори, водени от рязкото повишаване на инфлацията и лихвените проценти.

Волатилността на Биткойн (BTC) обаче изглежда се охлажда в сравнение с традиционните акции, тъй като водещата криптовалута показва признаци на отделяне от традиционните пазари.

По-специално, към края на работната седмица индексът Dow Jones, който проследява 30-те най-големи индустриални акции, е по-волатилен от Биткойн, сочат данни на ZeroHedge.

Последното постижение на Биткойн подчертава зрелия характер на актива, като се има предвид, че той е класифициран сред най-волатилните инвестиции. Забележително е, че поддръжниците твърдят, че след като Биткойн узрее, което се характеризира с по-масово приемане, активът ще бъде по-малко волатилен и ще се търгува като традиционните активи.

Историческа волатилност на Биткойн 

Като цяло Биткойн е исторически белязан от волатилност, но традиционните финансови пазари обикновено са много по-стабилни. Промяната във волатилността обаче може да се отдаде на спада на BTC от историческите върхове като активът в момента се консолидира около $20,000 в продължение на седмици.

В този случай нивото се третира като временно дъно за Биткойн след впечатляващия бичи подем, чиято кулминация бе достигането на исторически връх от почти $68,000 в края на 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър, предвидил срива, сега прогнозира отскок


В същото време по-малката волатилност на Биткойн се появи в резултат на силния долар, заради който глобалните фиатни валути загубиха стойност в сравнение с американската валута. В този ред на мисли растящата цена на долара може потенциално да окаже негативно влияние върху портфейлите от акции наред със срива на цените на суровините.

Биткойн обаче запазва стабилност, като в някои региони инвеститорите се обръщат към актива като хедж срещу рязко покачващите се цени.

В същото време флагманската криптовалута продължава да се консолидира под $20,000, докато мечките и биковете се борят за контрол над нея. Към момента на публикуване цената на BTC е $19,500 – което е 1% спад през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене