Home

Доналд Тръмп ще увеличи инфлацията според топ икономисти

26.06.2024 19:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп ще увеличи инфлацията според топ икономисти

Шестнадесет икономисти, носители на Нобелова награда, отправиха във вторник предупреждение, че американската и световната икономика ще пострадат, ако републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп спечели президентските избори през ноември.

В писмото, за което първоначално съобщи Axios, се твърди, че икономическата политика на президента демократ Джо Байдън е “значително по-добра” от тази на Тръмп.

Те твърдят, че икономическите планове на Тръмп ще разпалят отново инфлацията, отчасти поради обещанието му да наложи по-високи мита върху китайския внос, което ще увеличи цените на много стоки за американските потребители.

Писмото е подписано от известни икономисти, сред които Джоузеф Стиглиц, носител на Нобелова награда за икономика за 2001 г., и сър Ангъс Дийтън, Нобелов лауреат за 2015 г.

Байдън и Тръмп участват в близка предизборна надпревара. Изборите на 5 ноември ще зависи от гласоподавателите в няколко щата, чиито избирателни предпочитания могат да се колебаят между републиканците и демократите.

Въпреки забавянето на общата инфлация през последните две години, според проучванията на общественото мнение много потребители в САЩ продължават да са недоволни от високите цени на храните, бензина и други стоки.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.