Home

Парите по света “умират” – Майкъл Сейлър

13.05.2023 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Парите по света “умират” – Майкъл Сейлър

Напоследък се наблюдава нарастващо безпокойство по отношение на инфлацията, тъй като световната икономика се възстановява от последиците от пандемията.

Това представлява предизвикателство за правителствата и централните банки по света, тъй като те се сблъскват с необходимостта да увеличат лихвените проценти, за да управляват инфлацията и да поддържат цялостната икономическа стабилност.

По време на интервю на 11 май Майкъл Сейлър, съосновател на Microstrategy, обсъди няколко теми, включително Биткойн (BTC), инфлацията, незаменяемите токени (NFT) на Биткойн известни като Ordinals и бъдещето на парите.

Той разговаря с финансовия журналист и пазарен репортер Дейвид Лин.

Сейлър посочи, че се наблюдава значително увеличение на случаите на провал на валути, което го е накарало да смята, че “парите умират”. Той също така изрази загриженост за щатския долар, считан за най-силната валута в света.

Сейлър се позова на публикувания в сряда доклад за индекса на потребителските цени (CPO), в който се посочва, че текущата годишна инфлация в САЩ е 4.9%.

Той обаче твърди, че действителната парична инфлация при долара е много по-висока от 5%, тъй като индексът на потребителските цени представлява най-ниската одобрена от правителството стойност на инфлацията, а не най-високата.

Сейлор спомена още, че при по-слабите валути, като тази на Аржентина, паричната инфлация е още по-висока – от 20% до 100%. Това е предизвикало криза на доверието във валутите и банките в световен мащаб, което е довело до загуба на доверието на потребителите във фиатните пари.

Според Сейлър фиатните валути и стоковите активи са изправени пред предизвикателства. Той изтъкна значителните разходи за търговия със стоки като злато, петрол, имоти, ценни книжа и дори произведения на изкуството.

Например търговията с $10 милиона под формата на картина може да доведе до тръжни такси в размер от $500,000 до $2 милиона.

За разлика от тях Сейлър подчерта, че Биткойн е “царската стока” поради дигиталния си характер и оскъдността си.

Той обясни, че Биткойн дава възможност за безпроблемни трансгранични транзакции на стойност милиони долари, докато другите форми на стокови пари са бавни, скъпи за поддържане, крехки или неплатежоспособни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Лондонската фондова борса и редица летища преустановиха работа поради проблеми с Microsoft

В петък поредица от технически неизправности предизвикаха смущения в услугите на авиокомпаниите, банките и Лондонската фондова борса, отбелязвайки необичайна поредица от сривове, които се разпространиха от САЩ до Азия след прекъсването на онлайн услугите, за което съобщи Microsoft Corp.

19.07.2024 12:41 1мин. четене

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

2 Отговори на “Парите по света “умират” – Майкъл Сейлър”
  1. Бай Милен,

    Америка е във фактически фалит от доста години, НО ДОЛАРЪТ “ВЪРВИ НАГОРЕ”!!!???
    ТАВАНЪТ НА ДЪЛГА-СЪЩО!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.