НАЧАЛО Други

Парите по света “умират” – Майкъл Сейлър

май 13, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Парите по света “умират” – Майкъл Сейлър

Напоследък се наблюдава нарастващо безпокойство по отношение на инфлацията, тъй като световната икономика се възстановява от последиците от пандемията.

Това представлява предизвикателство за правителствата и централните банки по света, тъй като те се сблъскват с необходимостта да увеличат лихвените проценти, за да управляват инфлацията и да поддържат цялостната икономическа стабилност.

По време на интервю на 11 май Майкъл Сейлър, съосновател на Microstrategy, обсъди няколко теми, включително Биткойн (BTC), инфлацията, незаменяемите токени (NFT) на Биткойн известни като Ordinals и бъдещето на парите.

Той разговаря с финансовия журналист и пазарен репортер Дейвид Лин.

Сейлър посочи, че се наблюдава значително увеличение на случаите на провал на валути, което го е накарало да смята, че “парите умират”. Той също така изрази загриженост за щатския долар, считан за най-силната валута в света.

Сейлър се позова на публикувания в сряда доклад за индекса на потребителските цени (CPO), в който се посочва, че текущата годишна инфлация в САЩ е 4.9%.

Той обаче твърди, че действителната парична инфлация при долара е много по-висока от 5%, тъй като индексът на потребителските цени представлява най-ниската одобрена от правителството стойност на инфлацията, а не най-високата.

Сейлор спомена още, че при по-слабите валути, като тази на Аржентина, паричната инфлация е още по-висока – от 20% до 100%. Това е предизвикало криза на доверието във валутите и банките в световен мащаб, което е довело до загуба на доверието на потребителите във фиатните пари.

Според Сейлър фиатните валути и стоковите активи са изправени пред предизвикателства. Той изтъкна значителните разходи за търговия със стоки като злато, петрол, имоти, ценни книжа и дори произведения на изкуството.

Например търговията с $10 милиона под формата на картина може да доведе до тръжни такси в размер от $500,000 до $2 милиона.

За разлика от тях Сейлър подчерта, че Биткойн е “царската стока” поради дигиталния си характер и оскъдността си.

Той обясни, че Биткойн дава възможност за безпроблемни трансгранични транзакции на стойност милиони долари, докато другите форми на стокови пари са бавни, скъпи за поддържане, крехки или неплатежоспособни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “Парите по света “умират” – Майкъл Сейлър”
  1. Бай Милен,

    Америка е във фактически фалит от доста години, НО ДОЛАРЪТ “ВЪРВИ НАГОРЕ”!!!???
    ТАВАНЪТ НА ДЪЛГА-СЪЩО!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.