НАЧАЛО Други

Доларът с най-добрата си седмица от доста време насам

май 14, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доларът с най-добрата си седмица от доста време насам

Биткойн (BTC) и по-голямата част от пазара на криптовалути отбелязаха низходящо движение в отговор на рязкото покачване на стойността на щатския долар, който отбеляза най-силното си представяне от няколко месеца насам.

Според данни на MarketWatch индексът на щатския долар (DXY) се повиши с 0,65% вчера и с 1.36% през последните пет дни.

DXY също така надхвърли 50-дневната си проста пълзяща средна (SMA), след като от март насам се търгуваше под този важен технически индикатор.

През последните 24 часа Биткойн поевтиня с 2.42%, а през последната седмица стойността му спадна с близо 10%. Към момента водещата криптовалута по пазарната капитализация се търгува за $26,889.

Акциите също отбелязаха спад, като индексът S&P 500 се понижи с 0.16% в петък и с 0.44% през седмицата.

Наблюдаваните отстъпления при рисковите активи като акции и криптовалути съвпадат с предстоящия спор за тавана на дълга в правителството на САЩ.

Миналия месец републиканците от Камарата на представителите приеха законопроект, в който се предлага увеличение на тавана на дълга с $1.5 трилиона, при условие че президентът Джо Байдън одобри значителни съкращения на разходите.

Съобщенията обаче сочат, че Байдън е отказал да участва в преговорите за разходите, свързани с тавана на дълга, който в момента е $31.4 трилиона.

Съобщава се, че във вторник президентът Байдън е провел среща в Белия дом с председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, лидера на малцинството Хаким Джефрис, лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър и лидера на малцинството Мич Макконъл, за да обсъдят въпроса.

Според NBC News обаче, в преговорите е постигнат малък напредък и насрочената за петък последваща среща е отложена за следващата седмица.

По-рано тази седмица министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отправи предупреждение, че ако не се повиши таванът на дълга, това може да доведе до “икономическо бедствие” за Съединените щати. Тя също така прогнозира, че паричните резерви на правителството могат да се изчерпат в началото на юни, ако въпросът с тавана на дълга остане нерешен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Доларът с най-добрата си седмица от доста време насам”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.