НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin: Това ли е сигнала, който инвеститорите очакват?

септември 22, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin: Това ли е сигнала, който инвеститорите очакват?

Цената на Dogecoin (DOGE) остана сравнително стабилна около $0.06 през септември. Това контрастира с много други проекти в класацията на топ 20, които отбелязаха значителни печалби. 

По-подробен поглед върху данните от веригата предполага, че неотдавнашната промяна в социалните настроения може да подтикне по-големите инвеститори, известни като китове, да станат по-активни през следващите седмици.

Представянето на цената на Dogecoin (DOGE) през септември беше неубедително, наподобявайки отслабващия интерес на инвеститорите към по-широкия пазар на меме монетите. 

Възможно ли е това да е знак за китовите инвеститори да се възползват от възможността и да направят покупка по време на този спад?

През целия септември китовете на Dogecoin запазиха неутрална позиция. Въпреки положителната инерция на крипто пазарите като цяло след неотдавнашната пауза на лихвите на Фед, данните за веригата показват, че тези големи инвеститори са извършвали дневни транзакции в диапазона от 19 милиарда до 14 милиарда DOGE токена от септември насам.

Терминът “китова транзакция” се отнася до общата стойност на потвърдените сделки, надхвърлящи $100,000 в даден търговски ден. Намаляването на обема на такива големи транзакции предполага, че китовете на Dogecoin са намалили търговската си активност през този месец.

Изглежда, че това развитие е оказало влияние върху ликвидността и гладкостта на спот пазарите на DOGE, което изигра решаваща роля за поддържането на относително стабилни цени през последните седмици.

Въпреки това, с негативната тенденция в социалните настроения на DOGE, китовете потенциално биха могли да катализират пробив в цената на Dogecoin, ако увеличат търговската си активност.

Настроенията сред притежателите на Dogecoin взеха негативен обрат, тъй като те стават все по-недоволни от вялото движение на цената. На графиката по-долу ясно се вижда как от началото на месеца претеглените нагласи около DOGE са се потопили в отрицателна територия. 

Метриката на претеглените настроения оценява общите настроения в рамките на конкретна блокчейн екосистема. По същество тя балансира общия брой положителни забележки за проекта спрямо отрицателните споменавания.

Когато тази метрика се развива в негативна посока в комбинация с неутрално движение на цената, стратегическите инвеститори могат да изтълкуват нарастващата загриженост като подходящ момент да се възползват от спада.

Като се има предвид настоящият мечи натиск върху цената на Dogecoin, китовите инвеститори могат да възприемат това като решаващ сигнал за предприемане на действия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.