НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin има потенциал като валута, според Илон Мъск

май 13, 2022 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin има потенциал като валута, според Илон Мъск

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отново демонстрира подкрепата си за Dogecoin, твърдейки, че пародията на Биткойн има потенциал да се превърне във валута в скорошен туит.

Мъск многократно нарича меме токена „криптовалутата на хората“, за да подчертае нейната широко разпространена привлекателност.

Поради своя инфлационен механизъм, Dogecoin е жизнеспособна валута, тъй като насърчава хората да харчат повече. Малко вероятно е хората да държат меме токена, тъй като той не функционира като средство за съхранение на стойност.

Биткойн, от друга страна, е дефлационна валута, което го прави „не добър заместител“ на транзакционната валута, според Мъск.

Въпреки това шефът на Tesla преди това изрази съмнения дали Dogecoin ще може да замени фиат.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Terra временно спря блокчейна си

Миналия месец главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев изрази мнение, че Dogecoin е много по-евтина алтернатива на популярните картови мрежи. За да се случи това, блок времето на меме токена трябва да бъде намалено до десет секунди.

Междувременно Dogecoin вече падна с повече от 91% от своя пик, който беше достигнат преди една година. Меме криптовалутата отбеляза краткотраен скок на цената, след като Twitter финализира сделката си с Мъск. След това обаче активът се срина заедно с останалата част от пазара. По-рано тази седмица цената му падна под 10 цента.

В туита, който привлече вниманието на Мъск, Били Маркъс, съосновател на меме криптовалутата, каза, че харесва Dogecoin, защото „той знае, че е глупава [криптовалута]„.

Мъск преди това полушеговито прогнозира, че Dogecoin може да стане валутата на Земята. Това би било „най-забавният резултат“, твърди предприемачът.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Cardano е оценена „твърде агресивно“, твърдят от Messari

Според неотдавнашен доклад, публикуван от Messari, цената на Cardano (ADA) е „по-агресивна“ в сравнение с показателите за приемане на блокчейна. 

август 9, 2022 12:25 1 мин. четене

Какво правят големите инвеститори в момента?

CoinShares сподели доклад за седмичните притоци и отливи в продуктите им.

август 9, 2022 9:39 1 мин. четене

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене