НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Dogecoin има потенциал като валута, според Илон Мъск

МАЙ. 13, 2022 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Dogecoin има потенциал като валута, според Илон Мъск

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отново демонстрира подкрепата си за Dogecoin, твърдейки, че пародията на Биткойн има потенциал да се превърне във валута в скорошен туит.

Мъск многократно нарича меме токена "криптовалутата на хората", за да подчертае нейната широко разпространена привлекателност.


Поради своя инфлационен механизъм, Dogecoin е жизнеспособна валута, тъй като насърчава хората да харчат повече. Малко вероятно е хората да държат меме токена, тъй като той не функционира като средство за съхранение на стойност.


Биткойн, от друга страна, е дефлационна валута, което го прави "не добър заместител" на транзакционната валута, според Мъск.


Въпреки това шефът на Tesla преди това изрази съмнения дали Dogecoin ще може да замени фиат.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Terra временно спря блокчейна си


Миналия месец главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев изрази мнение, че Dogecoin е много по-евтина алтернатива на популярните картови мрежи. За да се случи това, блок времето на меме токена трябва да бъде намалено до десет секунди.


Междувременно Dogecoin вече падна с повече от 91% от своя пик, който беше достигнат преди една година. Меме криптовалутата отбеляза краткотраен скок на цената, след като Twitter финализира сделката си с Мъск. След това обаче активът се срина заедно с останалата част от пазара. По-рано тази седмица цената му падна под 10 цента.


В туита, който привлече вниманието на Мъск, Били Маркъс, съосновател на меме криптовалутата, каза, че харесва Dogecoin, защото "той знае, че е глупава [криптовалута]".


Мъск преди това полушеговито прогнозира, че Dogecoin може да стане валутата на Земята. Това би било "най-забавният резултат", твърди предприемачът.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano китовете изкупуват големи количества ADA

Скокът на облекчението беше предизвикан от комбинация от фактори, включително силни настроения заради свръхпродаването на пазара, което накара търговците да правят поръчки за покупка при силно намален...
МАЙ. 17, 2022 07:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Борсата инвестира $3 милиона в екосистемата на Terra през 2018 г., като получи 15 милиона Luna токена. При пиковата цена на актива тази инвестиция е на стойност $1.6 милиарда, според Джао. Поради срив...
МАЙ. 16, 2022 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съветник на Luna Foundation Guard даде информация за резервите на проекта

Тето сподели за това на 16-ти май, като каза, че е време да наруши мълчанието и да информира общността за стъпките, които скоро ще бъдат предприети. Той каза, че балансовите резерви на Luna Foundation...
МАЙ. 16, 2022 14:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Циркулиращото предлагане на Terra (LUNA) скочи с почти 2,000,000%

Докато ефектът от загубата на фиксацията на Terra USD (UST) към долара продължава да оказва своето влияние, циркулиращото количество LUNA на Terra нарасна с над 1.9 милиона процента през последните се...
МАЙ. 16, 2022 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света