НАЧАЛО Биткойн

Добър момент ли е да се купи Биткойн?

13.12.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добър момент ли е да се купи Биткойн?

В момента Биткойн (BTC) се отдръпна до около $41,300 след положителен пробив, който за кратко го изтласка над $44,000.

Това предизвика интерес сред ентусиастите на криптовалути за това дали това е благоприятен момент за придобиване на някои от основните активи в пространството на децентрализираните финанси (DeFi).

За да възвърне инерцията си и да се изстреля над $42,000, Биткойн трябва да поддържа стабилност над диапазона от $36,500 до $38,000 на по-високи времеви рамки. Този анализ, споделен от крипто експерта Майкъл ван де Поуп в неотдавнашна публикация, предполага критично ниво за възходящото движение на Биткойн.

Големите инвеститори не седят безучастно по време на тази фаза. Биткойн китовете се възползват от тази възможност, натрупвайки повече от водещата криптовалута по време на тази фаза “купуване на спада”. Али Мартинес отбеляза увеличение на субектите, притежаващи 1,000 BTC или повече, което показва стратегическо натрупване в условията на пазарна корекция.

С рязката корекция на пазара призивите за “купуване на спада” ставаха все по-силни. Според прозренията на платформата за криптовалутни анализи Santiment от 11 декември се наблюдаваше FOMO при тези по-ниски цени.

Понастоящем Биткойн се търгува на цена от $41,200, като през последните 24 часа регистрира спад от близо 1% и 6% през предходните седем дни.

Като се има предвид неотдавнашният спад, има потенциал за натрупване на повече BTC преди очакваното покачване на стойността от страна на китовете, както и на дребните инвеститори. Фактори като наближаващата Нова година, очакваното одобрение на първия спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) и халвинг събитието през 2024 г. могат да доведат Биткойн до нови висоти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.