НАЧАЛО Регулации

Новини за електроенергийната сделка на Квебек с крипто-миньорите

юни 1, 2018 20:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новини за електроенергийната сделка на Квебек с крипто-миньорите

Добри новини за крипто-миньорите, според вестник "Журнал дьо Монреал".

Добрите новини са, че правителството на Квебек прекратява забраната си за продажбата на електроенергия на крипто-миньорите.

Квебек търси по-умерени взаимоотношения с копаещите, които са избягали във втората най-населена провинция на Канада в търсене на евтина електроенергия. Квебек предлага много ниска цена на електроенергия. Това е благодарение на мрежата на Хидро-Квебек от 63 водноелектрически централи. Това (и репресиите върху изкореняването на криптопродажба в Китай) привличат постоянен поток от бивши миньори.

За съжаление търсенето на електроенергия не можеше да бъде удовлетворено. По-рано този месец, говорител на „Хидро-Квебек“ каза пред ТГС, че крипто-миньорите използват около една четвърт от капацитета им. За да се защитят други домове и фирми в мрежата, Хидро-Квебек прекрати всички нови заявки от крипто-миньори. Новият регламент вдига този мораториум, стремейки се да работи с тези крипто-копаещи компании.

Криптоминиращите ще получат електричеството си, но има малка предпазна мярка. По време на пиковите часове Хидро-Квебек може да направи „принудително изхвърляне на натоварване“. Това означава, че ще прекъсне захранването през периода от 100 до 300 часа годишно, когато мрежата на Квебек оперира на максимален капацитет.

Като съдейства с миньорите, Квебек се позиционира като епицентър на тази нова индустрия, в самото и начало. Но регулацията гарантира, че това не е за сметка на домове и други фирми.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене