НАЧАЛО Регулации

Новини за електроенергийната сделка на Квебек с крипто-миньорите

юни 1, 2018 20:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новини за електроенергийната сделка на Квебек с крипто-миньорите

Добри новини за крипто-миньорите, според вестник "Журнал дьо Монреал".

Добрите новини са, че правителството на Квебек прекратява забраната си за продажбата на електроенергия на крипто-миньорите.

Квебек търси по-умерени взаимоотношения с копаещите, които са избягали във втората най-населена провинция на Канада в търсене на евтина електроенергия. Квебек предлага много ниска цена на електроенергия. Това е благодарение на мрежата на Хидро-Квебек от 63 водноелектрически централи. Това (и репресиите върху изкореняването на криптопродажба в Китай) привличат постоянен поток от бивши миньори.

За съжаление търсенето на електроенергия не можеше да бъде удовлетворено. По-рано този месец, говорител на „Хидро-Квебек“ каза пред ТГС, че крипто-миньорите използват около една четвърт от капацитета им. За да се защитят други домове и фирми в мрежата, Хидро-Квебек прекрати всички нови заявки от крипто-миньори. Новият регламент вдига този мораториум, стремейки се да работи с тези крипто-копаещи компании.

Криптоминиращите ще получат електричеството си, но има малка предпазна мярка. По време на пиковите часове Хидро-Квебек може да направи „принудително изхвърляне на натоварване“. Това означава, че ще прекъсне захранването през периода от 100 до 300 часа годишно, когато мрежата на Квебек оперира на максимален капацитет.

Като съдейства с миньорите, Квебек се позиционира като епицентър на тази нова индустрия, в самото и начало. Но регулацията гарантира, че това не е за сметка на домове и други фирми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене

Hex Trust получи лиценз да оперира в Дубай

Попечителят на дигитални активи Hex Trust получи лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай (VARA) на 24 ноември, според прессъобщение на компанията.

ноември 24, 2022 17:18 1 мин. четене

Биткойн: Русия предлага ново законодателство за миньорите

Нов законопроект, внесен в Държавната дума (парламента на Русия), ще даде на крипто миньорите в страната два варианта за продажба на добитите от тях монети. 

ноември 21, 2022 13:11 1 мин. четене

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

ноември 21, 2022 11:04 1 мин. четене