НАЧАЛО Регулации

Добри новини за криптовалутите в Тайланд – регулатор въвежда нови правила

31.01.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добри новини за криптовалутите в Тайланд – регулатор въвежда нови правила

Тайландската комисия за ценни книжа и борси (SEC) преминава към по-благоприятни за криптовалутите правила, като по-рано този месец публикува актуализирана рамка.

Тайландската SEC регулира криптовалутите по силата на Указа за бизнеса с дигитални активи, като се фокусира върху области като продажби, търговия и първоначални предлагания на монети (ICO). Предприятията за дигитални активи, работещи в Тайланд, трябва да получат лицензи и да спазват правилата, определени от SEC, както е посочено в това постановление, заяви SEC.

Актуализираната рамка на тайландската SEC премахва ограниченията за инвеститорите на дребно за токени, обезпечени с активи, създава нови правила за попечителите и дава на агенцията по-голяма роля в мониторинга на бизнеса с дигитални активи.

Премахването на инвестиционния лимит за инвеститорите на дребно в дигитални токени, обезпечени с недвижими имоти или инфраструктура, този месец бележи значителна промяна. Предишните правила ограничаваха инвеститорите на дребно до 300,000 бата (приблизително $8,40) на предлагане в ICO, обезпечени с активи.

Очаква се промяната да разшири пазара за по-широк кръг инвеститори и да подкрепи развитието на пазара на дигитални активи в страната.

Актуализацията на SEC също така изисква създаването на специализирани структури за попечителско управление на портфейли.

Тези доставчици обаче трябва да са дъщерни дружества на публично регистрирани компании с опит в областта на сигурното съхранение на ценни книжа.

В новите разпоредби се призовава за по-голямо участие на SEC в наблюдението на разширяването на бизнеса в сектора на дигиталните активи. Компаниите, които искат да се разрастват, трябва първо да получат одобрение от SEC, като се гарантира, че плановете им за разрастване съответстват на регулаторните стандарти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Великобритания вече може да конфискува Биткойн

Наскоро властите в Обединеното кралство приеха вторично законодателство, целящо да засили възможностите им за конфискуване на крипто активи, като Биткойн (BTC), които са замесени в незаконни дейности.

03.03.2024 14:00 2 мин. четене

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.