НАЧАЛО Други

Добри новини за фалиралият крипто заемодател BlockFi

октомври 25, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добри новини за фалиралият крипто заемодател BlockFi

BlockFi, със седалище в Джърси Сити, Ню Джърси, успешно излезе от процедура по несъстоятелност. Компанията обяви намерението си постепенно да приключи дейността си и да започне процес на връщане на криптовалутните активи на своите клиенти.

Това развитие на събитията идва единадесет месеца след като BlockFi се сблъска със значителни предизвикателства на фона на бурния период в криптовалутната индустрия, който последва срива на FTX.

Съгласно одобрения от съда план за обявяване в несъстоятелност BlockFi възнамерява да се стреми към допълнителни възстановявания чрез съдебни действия срещу други криптовалутни предприятия, включително FTX и Three Arrows Capital. Компанията изрази оптимизъм, че благоприятният изход от тези съдебни производства може да доведе до засилено възстановяване на средства за нейните клиенти.

В официалните съдебни документи BlockFi предостави оценки, които показват, че клиентите с лихвоносни сметки Earn могат да очакват да получат възстановяване в размер от 39.4% до 100% от стойността на сметките си.

В заявлението за обявяване в несъстоятелност на BlockFi от ноември 2022 г. се посочват заеми, отпуснати на Alameda, свързано дружество на FTX, като фактор, допринесъл за финансовото ѝ затруднение.

Клиентите с лихвени сметки и заеми на дребно на BlockFi обаче могат да очакват изплащания през следващите месеци, като точните суми зависят от решението на процедурата по несъстоятелност на FTX.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.