НАЧАЛО Биткойн

Дългосрочните притежатели трупат Биткойн с изключителни темпове

април 4, 2022 22:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългосрочните притежатели трупат Биткойн с изключителни темпове

Фирмата за блокчейн анализ IntoTheBlock казва, че дългосрочните притежатели на Биткойн (BTC) изкупуват стотици милиарди от най-големия крипто актив.

В нов доклад агенцията за пазарно разузнаване казва, че през първото тримесечие на 2022 г. инвеститорите, които са държали най-големия крипто актив по пазарна капитализация в продължение на поне една година, започнаха масивно натрупване, което сега докарва притежанията им до около 12 милиона BTC, на стойност около $551.3 милиарда.

IntoTheBlock отбелязва, че дългосрочните притежатели започнаха да натрупват веднага след като Биткойн достигна най-високото си ниво за всички времена в края на 2021 г.

“Дългосрочните инвеститори вече държат рекордна сума от близо 12 милиона биткойни. Това показва фаза на натрупване, която започва, след като дългосрочните играчи са продавали по време на бичия пазар, модел, който се повтаря няколко пъти със собствеността на крипто активи.

Дългосрочната убеденост на тези адреси помага за облекчаване на натиска при продажбите и може да помогне за укрепване на вярата в Биткойн като средство за съхранение на стойност.”


Компанията също така установява, че въпреки цялостната турбуленция на американските пазари, Биткойн превъзхожда традиционните акции през първото тримесечие.

“Биткойн възстанови по-голямата част от тримесечните си загуби, докато S&P 500 и Nasdaq 100 приключиха първото тримесечие на 2022 г. с възвръщаемост съответно от -3.4% и -7.65%.”

Прочети Още: Топ трейдър споделя интересна прогноза за Биткойн

IntoTheBlock добавя, че ако BTC се представя по-добре от основните борсови индекси, това може да означава, че Биткойн започва да се утвърждава като защитен актив.

“В най-несигурните времена Биткойн се срина заедно с останалата част от пазара, но успя да се възстанови по-бързо.

Предложението на Биткойн като глобален хедж срещу несигурността остава неясен, въпреки че е обещаващо, че през едно от най-трудните тримесечия той се справя добре.”

Биткойн се търгува около $45,700 към момента на писане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене