НАЧАЛО Биткойн

Дългосрочните притежатели трупат Биткойн с изключителни темпове

април 4, 2022 22:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългосрочните притежатели трупат Биткойн с изключителни темпове

Фирмата за блокчейн анализ IntoTheBlock казва, че дългосрочните притежатели на Биткойн (BTC) изкупуват стотици милиарди от най-големия крипто актив.

В нов доклад агенцията за пазарно разузнаване казва, че през първото тримесечие на 2022 г. инвеститорите, които са държали най-големия крипто актив по пазарна капитализация в продължение на поне една година, започнаха масивно натрупване, което сега докарва притежанията им до около 12 милиона BTC, на стойност около $551.3 милиарда.

IntoTheBlock отбелязва, че дългосрочните притежатели започнаха да натрупват веднага след като Биткойн достигна най-високото си ниво за всички времена в края на 2021 г.

“Дългосрочните инвеститори вече държат рекордна сума от близо 12 милиона биткойни. Това показва фаза на натрупване, която започва, след като дългосрочните играчи са продавали по време на бичия пазар, модел, който се повтаря няколко пъти със собствеността на крипто активи.

Дългосрочната убеденост на тези адреси помага за облекчаване на натиска при продажбите и може да помогне за укрепване на вярата в Биткойн като средство за съхранение на стойност.”


Компанията също така установява, че въпреки цялостната турбуленция на американските пазари, Биткойн превъзхожда традиционните акции през първото тримесечие.

“Биткойн възстанови по-голямата част от тримесечните си загуби, докато S&P 500 и Nasdaq 100 приключиха първото тримесечие на 2022 г. с възвръщаемост съответно от -3.4% и -7.65%.”

Прочети Още: Топ трейдър споделя интересна прогноза за Биткойн

IntoTheBlock добавя, че ако BTC се представя по-добре от основните борсови индекси, това може да означава, че Биткойн започва да се утвърждава като защитен актив.

“В най-несигурните времена Биткойн се срина заедно с останалата част от пазара, но успя да се възстанови по-бързо.

Предложението на Биткойн като глобален хедж срещу несигурността остава неясен, въпреки че е обещаващо, че през едно от най-трудните тримесечия той се справя добре.”

Биткойн се търгува около $45,700 към момента на писане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене