НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Директорът на Microstrategy говори за '100-годишната' си инвестиция в Биткойн

ОКТ. 23, 2020 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Директорът на Microstrategy говори за '100-годишната' си инвестиция в Биткойн

Изпълнителният директор на Microstrategy Майкъл Сайлър заяви, че ще държи Биткойн (BTC) на компанията си в продължение на 100 години и няма намерение да го продава.

 

На 11-ти август фирмата за бизнес разузнаване обяви, че е закупила 21,454 BTC за 250 милиона долара.


Тази инвестиция сега е на стойност над 278 милиона долара, което представлява 11% увеличение за два месеца и оттогава фирмата е закупила още Биткойн.


В ново интервю с главния изпълнителен директор на Real Vision Раул Пал, Сейлър заяви, че решението за инвестиране на 250 милиона долара е информирано от дискусия между борда на директорите, инвеститорите, одитора и мениджърите на фирмата. Сейлър обясни:

Това не е спекулация, нито хедж. Умишлена корпоративна стратегия е да се приеме Биткойн стандарта.


Microstrategy реши да преструктурира своята хазна в отговор на неотдавнашната глобална икономическа несигурност, търсейки да проучи активи, подходящи за осигуряване на дългосрочен запас от стойност.


Но след като разгледа различни опции със 100-годишна перспектива, Сейлър реши, че Биткойн е единствената възможност. Данъкът и таксите убиват почти всички други активи, заключи той, а тези, които не са убити, са осакатени, защото са контролирани от главен изпълнителен директор, правителство или държава.


Биткойн, от друга страна, се развива и с течение на времето става по-силен и по-бърз, заключи Сейлър, описвайки BTC като "кошер от кибернетични стършели, защитен от стена от криптирана енергия“.


Когато разглежда Етериум като алтернатива на Биткойн, той казва на Пал, че не няма база за сравнение, тъй като те "все още гонят функционалността“. Той обясни, че "все още трябва да се докаже“, добавяйки:

Има централизирани конкуренти и те [Етериум] все още не са приключили с функционалната архитектура.


Сайлър твърди, че Биткойн е най-доброто обезпечение в света и дори не се сравнява със злато или други комодити. Той каза на Пал, че ако държите 100 милиона долара в брой в продължение на 100 години, ще загубите 99% от тях, а ако се държат в злато, все пак ще загубите 85% в най-добрия случай.

„Биткойн, ако не е сто пъти по-добър от златото, той е милион пъти по-добър от златото и няма нищо близо до него.“


С Биткойн, Сейлър твърди, че "всеки може да провери факта, че аз притежавам Биткойн за една секунда“, и въпреки това той може да бъде "изпратен навсякъде по света за 5 долара“. Той добави, че може да ликвидира 100 милиона долара BTC в "събота следобед“.


Сейлър каза на Пал, че много хора вярват, че той има слаби ръце, казвайки. Но в действителност той няма да го продаде, обяснявайки дългосрочната си перспектива:


Те не разбират мисленето зад дългата позиция. Купувам го за човека, който ще работи за човека, който ще бъде нает от човека, който поема работата ми след 100 години.


Сейлър завърши двучасовото интервю, като отбеляза, че ръководителите му внимателно наблюдават разработчиците в крипто пространството:

Целият ми борд следи какво казвате.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Ивайло ОКТ. 23, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Марк Зъкърбърг намеква, че държи Биткойн

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зъкърбърг нарече козите си “Макс” и “Биткойн”, според скорошната му публикация. Основателят на SkyBridge Антъни Скарамучи приветства Зъкърбърг в Би...
МАЙ. 11, 2021 09:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн до $250,000 в рамките на 5 години, според директора на Morgan Creek

По време на появата си в Trading Nation на CNBC от 9-ти май, Марк Юско сравни бързото приемане на Биткойн с растежа на компаниите FAANG - Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Google."Това е мрежа и мреж...
МАЙ. 10, 2021 15:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Борсите трябва да преминат от Биткойн на сатошита, според Майк Новограц

Той обясни, че "твърде много хора“ намират всичко за "прекалено скъпо“ на текущите цени.It is time to switch to Satoshis. Too many people telling me at $58,000 $BTC too expensive. Which exchange will ...
МАЙ. 9, 2021 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще доминира 21-ви век, според Майкъл Сейлър

В интервю за Kitco news Сейлър коментира мястото на Биткойн в глобалния икономически пейзаж в бъдеще, като твърди, че Биткойн стандартът е "решението на 21-ви век" на проблема с намирането на "несувер...
МАЙ. 8, 2021 14:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света