НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Директорът на Microstrategy говори за '100-годишната' си инвестиция в Биткойн

ОКТ. 23, 2020 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Директорът на Microstrategy говори за '100-годишната' си инвестиция в Биткойн

Изпълнителният директор на Microstrategy Майкъл Сайлър заяви, че ще държи Биткойн (BTC) на компанията си в продължение на 100 години и няма намерение да го продава.

 

На 11-ти август фирмата за бизнес разузнаване обяви, че е закупила 21,454 BTC за 250 милиона долара.


Тази инвестиция сега е на стойност над 278 милиона долара, което представлява 11% увеличение за два месеца и оттогава фирмата е закупила още Биткойн.


В ново интервю с главния изпълнителен директор на Real Vision Раул Пал, Сейлър заяви, че решението за инвестиране на 250 милиона долара е информирано от дискусия между борда на директорите, инвеститорите, одитора и мениджърите на фирмата. Сейлър обясни:

Това не е спекулация, нито хедж. Умишлена корпоративна стратегия е да се приеме Биткойн стандарта.


Microstrategy реши да преструктурира своята хазна в отговор на неотдавнашната глобална икономическа несигурност, търсейки да проучи активи, подходящи за осигуряване на дългосрочен запас от стойност.


Но след като разгледа различни опции със 100-годишна перспектива, Сейлър реши, че Биткойн е единствената възможност. Данъкът и таксите убиват почти всички други активи, заключи той, а тези, които не са убити, са осакатени, защото са контролирани от главен изпълнителен директор, правителство или държава.


Биткойн, от друга страна, се развива и с течение на времето става по-силен и по-бърз, заключи Сейлър, описвайки BTC като "кошер от кибернетични стършели, защитен от стена от криптирана енергия“.


Когато разглежда Етериум като алтернатива на Биткойн, той казва на Пал, че не няма база за сравнение, тъй като те "все още гонят функционалността“. Той обясни, че "все още трябва да се докаже“, добавяйки:

Има централизирани конкуренти и те [Етериум] все още не са приключили с функционалната архитектура.


Сайлър твърди, че Биткойн е най-доброто обезпечение в света и дори не се сравнява със злато или други комодити. Той каза на Пал, че ако държите 100 милиона долара в брой в продължение на 100 години, ще загубите 99% от тях, а ако се държат в злато, все пак ще загубите 85% в най-добрия случай.

„Биткойн, ако не е сто пъти по-добър от златото, той е милион пъти по-добър от златото и няма нищо близо до него.“


С Биткойн, Сейлър твърди, че "всеки може да провери факта, че аз притежавам Биткойн за една секунда“, и въпреки това той може да бъде "изпратен навсякъде по света за 5 долара“. Той добави, че може да ликвидира 100 милиона долара BTC в "събота следобед“.


Сейлър каза на Пал, че много хора вярват, че той има слаби ръце, казвайки. Но в действителност той няма да го продаде, обяснявайки дългосрочната си перспектива:


Те не разбират мисленето зад дългата позиция. Купувам го за човека, който ще работи за човека, който ще бъде нает от човека, който поема работата ми след 100 години.


Сейлър завърши двучасовото интервю, като отбеляза, че ръководителите му внимателно наблюдават разработчиците в крипто пространството:

Целият ми борд следи какво казвате.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ОКТ. 23, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво стои зад подема на Биткойн

Биткойн сега се приближава до рекордното си ниво от почти $20,000.От март, когато Биткойн драстично падна до най-ниската си точка за годината от едва $4,000, наблюдаваме сериозен възход. Монетата прод...
НОЕ. 25, 2020 18:25 7 МИН . ЧЕТЕНЕ

Коя е най-високата стойност на Биткойн?

Но ако/когато цената на Биткойн, която в момента е в сериозен възходящ тренд, пробие предишния си рекорд, може да не го осъзнаем, защото не можем да постигнем консенсус за това какъв е текущият рекорд...
НОЕ. 25, 2020 17:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо трябва да сме предпазливи с Биткойн

Говорейки по време на ’Fast Money’ на CNBC, топ трейдърът и самопровъзгласил се Биткойн телеевангелист Брайън Кели посочи три предупредителни признака за биковете.  Giddy up for Bitcoin as it rode pas...
НОЕ. 25, 2020 10:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SBI стартира услуга за Биткойн кредитиране

Според официално съобщение от 24-ти ноември, новата платформа за крипто кредитиране ще позволи на потребителите да заемат своите крипто на SBI и да печелят лихва в размер на 1% с включени данъци. Нова...
НОЕ. 24, 2020 17:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света