НАЧАЛО Други

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

21.05.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

По време на годишния ден на инвеститорите на банката 68-годишният Даймън призна, че графикът за неговото напускане вече не е след пет години, въпреки че не посочи точна дата за напускане на компанията. Въпреки това той намекна за възможността да остане като председател.

Изявлението на Даймън идва, след като през 2021 г. той получи специален бонус, обвързан с оставането му на поста главен изпълнителен директор поне до 2026 г. Той изтъкна, че JPMorgan има потенциални наследници в редиците си, включително Дженифър Пиепшак и Мариан Лейк, които съвместно ръководят подразделенията за търговско и инвестиционно банкиране на банката.

Даймън спомена и Даниел Пинто, президент и главен оперативен директор на банката, като потенциален непосредствен наследник. Въпреки тези приготовления Даймън потвърди настоящия си ентусиазъм и способност за изпълнение на ролята си в компанията.

Под ръководството на Даймън от 2005 г. насам JPMorgan Chase се превърна в най-голямата американска банка по активи и депозити, като значително разшири издаването на кредитни карти и присъствието си във всички 48 съседни щата. Акциите на банката нараснаха с над 700%, включително дивидентите, по време на неговия мандат, в сравнение с 500% възвръщаемост за S&P 500. Фокусът на Даймън върху поддържането на „крепостен баланс“ помогна на JPMorgan да се справи с финансовата криза от 2008-2009 г. и с други неотдавнашни пазарни предизвикателства, което ѝ позволи да придобие фалирали конкуренти като Bear Stearns и Washington Mutual.

Даймън също така се застъпва срещу по-високите капиталови изисквания и се занимава с повече въпроси като правителствената политика и образованието. Влиянието му породи спекулации за потенциални политически амбиции, въпреки че Даймън постоянно изразява предпочитанията си към банковото дело.

Тъй като спекулациите за пенсионирането на Даймън продължават, преходът в ръководството на JPMorgan и стратегическата насока остават ключови теми за инвеститорите и анализаторите.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.