НАЧАЛО Други

Директорът на JPMorgan намалява дела си в банката

октомври 27, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на JPMorgan намалява дела си в банката

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase от 2005 г. насам, планира да продаде един милион от своите 8.6 милиона акции на стойност над $140 милиона с цел финансова диверсификация и данъчно планиране.

Този ход е част от личната му финансова стратегия и не е индикация за предстоящо пенсиониране. Понастоящем делът на Даймън в компанията е на стойност $1.2 милиарда, без да се включват други неизползвани акции и дялове.

От встъпването си в длъжност Даймън никога не е продавал акции на JPMorgan, освен в случаите на упражняване на опции или за покриване на данъчни разходи за закупуване на акции. По-голямата част от богатството му е свързана с акции на JPMorgan.

Общото му възнаграждение за 2022 г. възлиза на $34.5 милиона, предимно в акции, с постоянна схема от $6.5 милиона заплата и парични бонуси годишно през последните дванадесет години.

Доверието на Даймън в JPMorgan личи от неговите лични покупки на акции, възлизащи общо на 1.5 милиона акции за целия му мандат, което носи печалба от $156 милиона.

Под негово ръководство акциите на JPMorgan са се увеличили с 470%, като са надминали индекса S&P 500. Въпреки че е на 67 години, Даймън изрази намерението си да остане в банката още няколко години. Преди две години той получи бонус от 1.5 милиона опции под условие, че остане до 2026 г., което е сигнал за дългосрочната му ангажираност.

Като главен изпълнителен директор Даймън наблюдава превръщането на JPMorgan в най-голямата банка в страната, което го утвърждава като старши държавник в бранша. Неотдавнашните му усилия да подкрепи и в крайна сметка да придобие First Republic bank допълнително подчертават влиятелната му роля в банковия сектор. Въпреки спекулациите, Даймън отхвърли предложенията за кандидатстване за президент.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.