НАЧАЛО Други

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

03.05.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

По време на интервюто главният изпълнителен директор Тим Кук разгледа антитръстовото дело на Министерството на правосъдието на САЩ срещу Apple, като го определи като “погрешно”.

Кук изрази намерението на компанията да оспори съдебния иск, като подчерта отговорността си да не допусне той да се превърне в разсейващ фактор за Apple. Директорът разкритикува опита да се регулира дизайнът на продуктите чрез правни средства, като заяви:

Моята работа е да се уверя, че това няма да се превърне в средство за отвличане на вниманието… Ако погледнете какво се опитват да направят, по същество те използват закона, за да определят как да проектираме продукти. А това не е редно.

Министерството на правосъдието заведе делото през март, след като проведе продължително разследване на практиките на Apple. В иска се твърди, че Apple се ангажира с антиконкурентно поведение, като възпрепятства смяната на платформите от потребителите, ограничава iPhone технологиите до собствената си екосистема, поддържа ексклузивност на iMessage, ограничава дигиталните портфейли на трети страни и контролира съвместимостта на Apple Watch.

Компанията твърди, че искът застрашава основните ѝ ценности и създава прецедент, позволяващ държавна намеса в технологичния дизайн.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.