НАЧАЛО Финтех

Дигиталната валута на Южна Корея ще бъде интегрирана в смартфоните на Samsung

АВГ. 16, 2021 13:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дигиталната валута на Южна Корея ще бъде интегрирана в смартфоните на Samsung

Samsung ще участва в пилотната програма на Южна Корея за CBDC, като активите ще бъдат интегрирани във флагманските смартфони на компанията - Galaxy.

Samsung се присъедини към пилотната програма на Южна Корея, която ще тества дигитална валута на централната банка на страната (CBDC), която в момента е в процес на разработване.


Дигиталната валута скоро ще бъде достъпна във водещата линия на смартфоните на Samsung, серията Galaxy.


Валутата, която Банката на Корея разработва, започна своя пилотен проект на 28-ми юли 2021 г. и се разработва в сътрудничество с Ground X, който е свързан с популярната платформа за съобщения Kakao.


Изпълнител, запознат с проекта, говори пред местната медия Korea Times, като каза, че паричните преводи ще бъдат един ключов момент в процеса,


По-конкретно, консорциумът Kakao и двата технически филиала на Samsung Group ще стартират пилотна програма, насочена към проверка на паричните преводи между държави, издаване и разпространение на CBDC, и наблюдение как това в крайна сметка работи във виртуални среди.


Основната платформа за CBDC ще бъде Klaytn, разработена от Ground X. 


Samsung има опит с крипто пазара. През 2019 г. компанията обяви, че техния модел Samsung Galaxy S10 ще поддържа няколко криптовалути, включително Биткойн, Етериум и Enjin. Съвсем наскоро тя обяви, че устройствата на Galaxy ще поддържат хардуерни портфейли, което е значително развитие за крипто пазара.


Южна Корея настига Китай


Многобройните регулации през последните две години показват, че Южна Корея категорични държи пазара под контрол. Страната ще иска бързо да внедри свой собствен CBDC, тъй като ползите са очевидни - както се вижда от многото пилотни програми на CBDC. За тази цел корейците изготвиха десетгодишен план, който се фокусира върху блокчейн и CBDC, наред с други неща.


Въпреки че все още изостава от Китай по отношение на обхвата и интеграцията, Южна Корея също постигна огромен напредък с усилията си за CBDC. В момента страната обновява регулациите в много отношения, както за защита на инвеститорите, така и за подкрепа на иновативни решения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕCoinFund наема бивш изпълнителен директор на Citigroup


Вероятно най-голямото решение, взето от длъжностните лица, е създаването на нова насока за борсите. Този месец трябва да се появи първата напълно регулирана борса в страната, важен момент, който вероятно ще оформи бъдещето на пазара в азиатската държава.


Южна Корея също започна да облага с данък крипто пазара, което доведе до това, че някои инвеститори критикуват длъжностните лица за данъчната ставка. Повечето граждани обаче смятат, че пазарът трябва да се облага с данък. Страната също забрани токените за поверителност като Monero.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Франция със сериозни планове за CBDC

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Франция със сериозни планове за CBDC

Над 500 институции във Франция са участвали в 10-месечен експеримент за тестване на CBDC, издаденa от Banque de France за сделки с държавни облигации, съобщи The Financial Times на 19-ти октомври.Проц...
ОКТ. 20, 2021 10:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

TradingView набира $298 милиона при оценка от $3 милиарда

Набирането оценява TradingView на $3 милиарда. Базираната в Лондон компания е събрала малко над $40 милиона преди най-новата си капиталова инжекция, като последното ѝ набиране беше през май 2018 г.Ста...
ОКТ. 17, 2021 10:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България е лидер в плащането с криптовалути

Това се вижда от доклад на Skrill, компания за дигитални плащания, която е част от Paysafe.38% от респондентите на проучване заявиха, че са инвестирали или купили криптовалута, а 84% са казали, че са ...
ОКТ. 13, 2021 16:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

MoneyGram ще си партнира с най-големия конкурент на Ripple

Партньорството ще позволи на MoneyGram да използва USDC на Circle за уреждане на плащания и конвертиране на изплащания в местната валута на потребителя. Мрежата на MoneyGram ще бъде интегрирана с блок...
ОКТ. 7, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света