НАЧАЛО Други

Дигиталната валута на JPMorgan регистрира над $1 милиард дневни транзакции

октомври 27, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дигиталната валута на JPMorgan регистрира над $1 милиард дневни транзакции

JPMorgan, водеща американска банка, прави значителни стъпки в областта на дигиталните финанси, като ежедневно обработва транзакции на стойност $1 милиард със собствения си дигитален токен JPM Coin.

Това подчертава бързото възприемане на блокчейн технологията от финансовата индустрия, което предефинира начина, по който институционалните клиенти движат парите си в световен мащаб.

Такис Георгакопулос, ръководител на отдел “Плащания” в JPMorgan, разкри амбициозни планове за разширяване на приложенията на JPM Coin. С текущия дневен обем на транзакциите, надхвърлящ един милиард долара, потенциалът за растеж е огромен.

Банката се позиционира като пионер в използването на блокчейн за повишаване на ефективността, сигурността и обслужването на клиенти, като същевременно намалява разходите. Въведена през 2019 г., JPM Coin улеснява предимно плащанията в долари между институционални сметки в цял свят, като оптимизира процесите на сетълмент.

Наскоро тя добави поддръжка за транзакции в евро, сигнализирайки за по-нататъшно разширяване.

Това развитие демонстрира нарастващата зависимост на финансовия сектор от блокчейн и дигиталните активи. Успехът на JPMorgan потвърждава практическите ползи от дигиталните токени в институционалните финанси, създавайки прецедент за други институции, които се стремят да модернизират платежните системи.

Забележително е, че BlackRock, най-големият мениджър на активи в света, също проучва блокчейн чрез партньорство с JP Morgan. Използвайки блокчейн платформата Onyx на JP Morgan, BlackRock осъществи сделка на пазара на деривати с токенизирано обезпечение, демонстрирайки ефективността на блокчейн във финансовите транзакции.

Това означава значителна стъпка за BlackRock в крипто пространството, подчертавайки потенциала на токенизацията за рационализиране на операциите, особено по време на пазарна волатилност. Тази транзакция проправя пътя на финансовите институции към оптимизиране на капитала и подобряване на ефективността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.