НАЧАЛО Финтех

Дигиталната банка Bunq разширява услугите си до всички страни от ЕС

ОКТ. 8, 2019 09:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дигиталната банка Bunq разширява услугите си до всички страни от ЕС

Финтех стартъпът “Bunq” стартира на 22 допълнителни пазара днес.

Той ще бъде достъпен на всички пазари на Европейския съюз, както и в Норвегия и Исландия. Като цяло потребителите могат да се регистрират в 30 страни.


В допълнение към днешното географско разширяване, компанията дава възможност за поддръжка на “Apple Pay” и “Google Pay” за потребителите на “Travel Card” в Холандия, Франция, Германия, Испания, Италия, Белгия и Ирландия.


Bunq иска да създаде банкова сметка, която да работи по-добре. Родом от Холандия, продуктите на компанията вече се достъпни в Германия, Италия, Испания, Франция, Ирландия, Белгия и Австрия.


В тези страни можете да отворите пълноценна банкова сметка. За месечна абонаментна такса, вие получавате собствен IBAN и дебитна карта.


Съвсем наскоро Bunq пусна и почти безплатна услуга, наречена “Bunq Travel Card”. Картата за пътуване е свързана със спестяване на банкови такси.


Това не е истинска банкова сметка, а просто допълва вече съществуващата ви.


Когато се регистрирате в Travel Card, можете да попълните електронен портфейл и след това да харчите пари, използвайки вашата Bunq Mastercard. Основното предимство е, че компанията използва стандартния обменен курс на Mastercard, но не добавя такса за маркиране. Повечето традиционни банки ви таксуват 2 или 3% за чуждестранни транзакции.


Докато Bunq не предлага кредитна линия, Travel Card технически е кредитна карта. Това означава, че можете да я използвате за хотелски депозити или коли под наем, точно като обикновена кредитна карта. Но Bunq все пак проверява дали имате достатъчно пари в сметката си, преди да обработи транзакцията.


Ето пълния списък на новите държави, в които стартира услугата: България, Хърватия, Република Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Швеция , Обединеното кралство, както и две от страните членки на Европейската икономическа зона - Норвегия и Исландия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

MoneyGram стартираха услуга за незабавен сетълмент с Visa

Потребителите на FastSend, продуктът за паричните преводи в реално време на MoneyGram, могат да изпращат пари, като просто предоставят името и телефонния номер на получателя. Според прессъобщение, у...
ФЕВ. 19, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wells Fargo инвестира в стартъп, който има за цел да менажира риска свързан с криптовалути

Базираната в Лондон фирма стана известна с инструментите си за анализ.
ФЕВ. 18, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разкриха поредната крипто измама в YouTube

Още едно „раздаване“Механизмът на такава измама ясно показва, че авторите ѝ имат някои проблеми с въображението. Те просто пускат стрийм в YouTube, който излъчва стари интервюта на известни личности о...
ФЕВ. 17, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Polychain Capital набира средства в размер на 200 милиона за 2-ри инвестиционен фонд

ФЕВ. 15, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света