НАЧАЛО Други

deVere Group с нов крипто фонд

ноември 3, 2018 12:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
deVere Group с нов крипто фонд

Финансовата консултантска фирма deVere Group, базирана в Обединеното кралство, която има над 10 милиарда долара в активи, които съветва и менажира, стартира активно управляван фонд за криптовалута.

Обявенo в прессъобщение в четвъртък, новото инвестиционно предложение, наречено deVere Digital Asset Funds, започва в партньорство с мениджъра на хедж фондовете Dalma Capital Management в Дубай.

Фондът ще предостави на инвеститорите диверсифицирана експозиция към цифровите валути, но има за цел да намали нестабилността „за която пазарът е известен“, казва deVere.

Фондът ще инвестира в портфолио от различни цифрови активи, като използва алгоритмична търговия на различни платформи – включително крипто обмени и извънборсови пазари, както и да се възползва от арбитража.

Арбитражът включва закупуване на актив на една борса и продажба на друг, където цената е по-висока, за да се възползва от разликата в цените.

Основателят и главният изпълнителен директор на DeVere Group, Найджъл Грийн, заяви в изявлението, че той вярва, че криптовалутите сега са „несъмнено част от основното финансиране“ и че има нарастващо търсене от страна на клиентите.

Арбитражът, добави той, позволява да се генерират печалби „с малък или никакъв пазарен риск“.

Захарий Цефарати, изпълнителен директор на Dalma Capital, заяви, че крипто пазарите предлагат многобройни възможности за арбитраж, които не се наблюдават на конвенционалните пазари в продължение на десетилетия, добавяйки:

Възможностите за арбитраж изобилстват – цените на първите 25 крипто активи варират в повече от 400 места. Способността да се търгува дълго и късо позволява възможности за печалба, независимо от посоката на пазара.

В предишното си навлизане в крипто пространството, deVere стартира криптo система през февруари, наречена crypto.com deVere Crypto, която позволява на потребителите да съхраняват, прехвърлят и обменят Биткойн , Етериум и Лайткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене