НАЧАЛО Алткойни

Deutsche Bank постави под съмнение операциите на Tether

10.05.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Deutsche Bank постави под съмнение операциите на Tether

Изследването на Deutsche Bank предизвика значителна дискусия във финансовата индустрия, като разгледа стабилните монети, по-специално USDT на Tether, на фона на нарастващия контрол върху функциите и надеждността на стабилните монети.

Тяхното проучване, което обхваща 334 валутни обвързаности, датиращи от 1800 г., разкрива, че само 14% от тях са останали стабилни във времето, което поражда опасения относно бъдещата надеждност на стабилните монети като USDT, чиято цел е да се равняват на стойността на традиционните валути като щатския долар.

Стабилните монети играят важна роля на пазара на криптовалути, като осигуряват на търговците хеджиране срещу типичните пазарни колебания чрез поддържане на стабилни стойности. С пазарната капитализация на USDT, която надхвърля $100 милиарда и често надминава Биткойн по дневни обеми на търговия, значението му е неоспоримо.

Докладът на Deutsche Bank обаче поставя под въпрос стабилността и прозрачността на USDT, като се позовава на предишни регулаторни проблеми, които поставят под съмнение нейната надеждност. Например, през 2021 г. Tether беше глобен от Комисията за търговия със стокови фючърси и от главния прокурор на Ню Йорк заради неверни данни за размера на резервите му.

Тези инциденти подчертават постоянните съмнения относно солидността на финансовата подкрепа и почтеността на USDT. В исторически план стабилните валути се характеризираха със солидни резерви, висока надеждност и строга регулация – качества, които липсват в много от водещите стабилни монети. В доклада се обсъжда и провалът на Terraform Labs’s TerraUSD и Luna, който изтри $40 милиарда от пазара, като се подчертават потенциалните рискове. Освен това доминиращата пазарна позиция на Tether, свързана със спекулативни практики и проблеми с прозрачността, може да породи по-широки рискове за екосистемата на криптовалутите.

JPMorgan също изрази загриженост относно доминиращата позиция на Tether на пазара на стабилни монети, като USDT държи над 69% от пазарния дял, което показва значително влияние и свързаните с него рискове. Въпреки критиките и потенциалните регулаторни заплахи главният изпълнителен директор на Tether твърдо защити дейността на компанията, като заяви, че USDT остава ефективна в пазарната си роля въпреки предизвикателствата.

Този продължаващ дебат подчертава сложната динамика в сектора на криптовалутите, които съчетават традиционни финансови принципи с иновативни дигитални активи, като постоянно предизвикват регулаторните норми и нормите за стабилност. Операциите на Tether и техните по-широки пазарни последици вероятно ще продължат да бъдат в центъра на вниманието на заинтересованите страни от сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.