НАЧАЛО Крипто Крими

Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

май 17, 2018 22:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

Имаше много драми, свързани със случая на изнудване за милиони в Биткойн.

Шайлеш Бхат, индийски предприемач на недвижими имоти и бизнесмен, обвини група полицейски инспектори от Амрели и други съзаклятници, че са го отвлекли от Гандинагар и са го държали в изоставена селска къща и изнудвали за биткойн, на 9-ти февруари 2018 г.

Още през април полицейският инспектор на Амрели, Анант Пател беше арестуван за ролята си в отвличането. Бхат твърди, че Пател физически го е бил, което е било основната причина Бхат да предаде криптовалутата. Осем други полицейски служители на Амрели бяха арестувани по времето на ареста на Пател.

В шокиращо развитие началникът на полицията на Амрели, Джаддиш Пател беше арестуван и обвинен, че ръководи цялата схема за изнудване. Това беше първият път, когато арестите достигнаха висшето ниво на полицейските сили на Амрели. По-късно е съобщено от DNAIndia.com, че Кирит Паладия е истинският ръководител.

Делото стана все по-странно, когато Кирит Паладидия определил чичо си, бивш член на MLA (представител на законодателно събрание) в Индия, Налин Котадия, като един от лидерите на конспирацията да отвлече и изнуди Шайлеш Бхат за потенциални милиони в криптвалута.

Налин Котадия е бил обвинеяван в изнудване и скандали преди и оттогава се е скрил от полезрение, но все още твърди своята невинност чрез прессъобщение, заявявайки, че е „невинен и е бил натопен от конспираторите“.

Котадия обвинява самия Шайлеш Бхат, че е замесен в конспирацията и твърди, че изнудването с Биткойн е обичайна практика за Бхат. Пиуш Савалия и Джавъл Малвани, членове на инвестиционен посредник, излязоха и обвиниха Бхат, че по-рано тази година той е премахнал криптовалути от съответните им портфейли.

Официален източник съобщи, че Бхат е поискал от данъчните служители да измамят инвеститорите, за да предадат криптовалутите.

След това Пиуш Савалия промени историята си и заяви в клетвена декларация, че е научил за случая около Бхат и Котадия чрез новините. Савалия твърди, че дори не познава Бхат или другият обвинител Давал, но е принуден от полицейските служители на Амрели подадат фалшива жалба срещу Бхат.

Бившият член на Законодателното събрание Налин Котадия не отговори на първоначалните призовки от полицията в Гуджарат, но излезе с изявление, в което настояваше, че той е невинен и се опитвам да го натопят.

Текущото местоположение на Котадия не е известно на властите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене