НАЧАЛО Крипто Крими

Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

май 17, 2018 22:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

Имаше много драми, свързани със случая на изнудване за милиони в Биткойн.

Шайлеш Бхат, индийски предприемач на недвижими имоти и бизнесмен, обвини група полицейски инспектори от Амрели и други съзаклятници, че са го отвлекли от Гандинагар и са го държали в изоставена селска къща и изнудвали за биткойн, на 9-ти февруари 2018 г.

Още през април полицейският инспектор на Амрели, Анант Пател беше арестуван за ролята си в отвличането. Бхат твърди, че Пател физически го е бил, което е било основната причина Бхат да предаде криптовалутата. Осем други полицейски служители на Амрели бяха арестувани по времето на ареста на Пател.

В шокиращо развитие началникът на полицията на Амрели, Джаддиш Пател беше арестуван и обвинен, че ръководи цялата схема за изнудване. Това беше първият път, когато арестите достигнаха висшето ниво на полицейските сили на Амрели. По-късно е съобщено от DNAIndia.com, че Кирит Паладия е истинският ръководител.

Делото стана все по-странно, когато Кирит Паладидия определил чичо си, бивш член на MLA (представител на законодателно събрание) в Индия, Налин Котадия, като един от лидерите на конспирацията да отвлече и изнуди Шайлеш Бхат за потенциални милиони в криптвалута.

Налин Котадия е бил обвинеяван в изнудване и скандали преди и оттогава се е скрил от полезрение, но все още твърди своята невинност чрез прессъобщение, заявявайки, че е „невинен и е бил натопен от конспираторите“.

Котадия обвинява самия Шайлеш Бхат, че е замесен в конспирацията и твърди, че изнудването с Биткойн е обичайна практика за Бхат. Пиуш Савалия и Джавъл Малвани, членове на инвестиционен посредник, излязоха и обвиниха Бхат, че по-рано тази година той е премахнал криптовалути от съответните им портфейли.

Официален източник съобщи, че Бхат е поискал от данъчните служители да измамят инвеститорите, за да предадат криптовалутите.

След това Пиуш Савалия промени историята си и заяви в клетвена декларация, че е научил за случая около Бхат и Котадия чрез новините. Савалия твърди, че дори не познава Бхат или другият обвинител Давал, но е принуден от полицейските служители на Амрели подадат фалшива жалба срещу Бхат.

Бившият член на Законодателното събрание Налин Котадия не отговори на първоначалните призовки от полицията в Гуджарат, но излезе с изявление, в което настояваше, че той е невинен и се опитвам да го натопят.

Текущото местоположение на Котадия не е известно на властите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене