НАЧАЛО Други

Делото между Ripple и SEC е забавило развитието на компанията

06.08.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото между Ripple и SEC е забавило развитието на компанията

Хюго Филион, главният изпълнителен директор на Flare Network прогнозира постепенно възстановяване на Ripple, компанията, свързана с криптовалутата XRP, след продължителните ѝ правни предизвикателства.

В неотдавнашен туит Филион подчерта, че базираната в Сан Франциско блокчейн компания, която е специализирана в трансгранични транзакции с помощта на токена XRP, е изправена пред значителни пречки поради регулаторната несигурност от края на 2020 г. насам.

Въпреки получаването на известна яснота сега, Филиън отбеляза, че Ripple изостава с около 2,5 години от графика поради тези сложности. Освен това той посочи, че доставчиците на стабилни монети са постигнали значителен напредък на пазара, който някога е бил доминиран от Ripple.

Въпреки това Филион смята, че Ripple все още може да процъфти в някои сегменти, които не се обслужват адекватно от традиционните финансови системи.

Той обаче предупреди, че напредъкът може да бъде бавен поради засиления скептицизъм около криптовалутите в традиционните финансови среди, изострен от противоречията, свързани с лица като опозорения основател на FTX, Сам Банкман-Фрийд.

Въпреки че е изправен пред предизвикателства, Филиън също така призна продължаващите усилия на различни лица да проучат нови случаи на използване на XRP и XRP Ledger. Той изрази оптимизъм относно тези начинания, но предупреди, че те ще изискват време, за да дадат осезаеми резултати.

Забележително е, че президентът на Ripple Моника Лонг наскоро разкри плановете на компанията да се ангажира отново с американския пазар след съдебно решение, продиктувано от новопридобитата регулаторна яснота. Едновременно с това Ripple продължава да бележи значителен ръст на международните пазари, особено в региони с ясни регулаторни насоки като Великобритания, Европа, Сингапур и Дубай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава очаква да се присъедини още през 2024 година

Иван Жил Пинто, министър на външните работи на Венецуела, обяви, че страната му се надява да стане член на БРИКС до 2024 г.

15.06.2024 8:30 1 мин. четене

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.