НАЧАЛО Други

Дейвид Маркъс се оттегля от Diem

декември 2, 2021 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дейвид Маркъс се оттегля от Diem

Дейвид Маркъс, основната движеща сила зад създаването на Diem (бившата Libra), обяви, че напуска компанията в края на годината след седем години.

Новината идва малко след като портфейлът на Meta Novi стартира със стабилната монета Paxos вместо Diem, поради регулаторни проблеми. Стефан Касриел, бивш главен изпълнителен директор на Upwork, е новият ръководител на Novi, който сега обхваща всички финтех дейности на Meta.

В туита, обявяващ напускането, Маркъс каза: 

моето предприемаческо ДНК ме подтикваше твърде много сутрини подред. 

Според Bloomberg той ще сподели повече подробности в блог публикация по-късно.

Така че въпросът е какво следва? Той спомена, че очаква с нетърпение повече свободно време през следващите няколко месеца, преди да построи нещо ново. Трудно е да си помислим, че следващата му роля ще включва нещо различно от света на блокчейн.

Не Пропускай: Ето защо Algorand може да види значителна активност

Съвсем случайно е, че друг фен на Биткойн, Джак Дорси, се оттегли от Twitter тези дни. 

Предприемачите обичат да строят неща. И докато Diem и Novi са предложили тази възможност, огромна част от времето на Маркъс е изразходвана за въпроси, свързани с регулациите, което има тенденция да потиска ентусиазма. Изтощителните показания на Маркъс в Сената в средата на 2019 г. бяха само началото.

Едно от предположенията може да е, че той ще се придържа към стабилни монети. Той има връзка с Paxos чрез Novi и Circle чрез бившия колега Данте Диспарт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене