НАЧАЛО Крипто Крими

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

24.11.2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

Експлоатираните средства са произлезли от неговото решение за ликвидност Elastic Pools.

Неочаквано средствата бяха прехвърлени от портфейли, свързани с протокола, в един-единствен портфейл, първоначално идентифициран от потребител, известен като Spreek в платформата X.

Тези средства включваха приблизително $20.7 милиона в Arbitrum, $15 милиона в Optimism, $7 милиона в Етериум, $3 милиона в Polygon и $2 милиона в Base.

Значителна част от средствата се състоеше от различни форми на Етериум, включващи обвити токени, ликвидни токени за стейкинг и други токени като Arbitrum (ARB), както и разнообразни стабилни монети.

KyberSwap своевременно информира потребителите чрез публикация в X за инцидента със сигурността, включващ KyberSwap Elastic. Те настоятелно посъветваха потребителите да изтеглят средствата си без забавяне. Освен това увериха потребителите в активното си разследване по въпроса и обещаха редовни актуализации на ситуацията.

Предполагаемият нападател е комуникирал чрез съобщение за транзакция, в което се казва:

Уважаеми разработчици на Kyberswap, служители, членове на DAO и LP, Преговорите ще започнат след няколко часа, когато съм напълно отпочинал. Благодаря ви.

KyberSwap Elastic дава възможност на доставчиците на ликвидност да избират предпочитани ценови диапазони, като същевременно се възползват от автоматизираното комбиниране на доходността.

0xngmi, анонимен служител в сайта за крипто данни DefiLlama, посочи:

Разгледах [транзакцията] и не изглежда да става въпрос за проблем с одобрението на кибер агрегатора; изглежда, че хакерът изчерпва кибер пуловете [доставчиците на ликвидност].

Те също така споменаха, че общата стойност, заключена в протокола, остава незасегната и възлиза на $72 милиона.

След новината за потенциалния експлойт цената на Kyber Network Crystal (KNC) отбеляза значителен спад.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.