НАЧАЛО Финтех

DeFi портфейлът Argent се насочва към гейминг пространството

април 28, 2022 15:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi портфейлът Argent се насочва към гейминг пространството

Argent, базираната в Лондон стартъп компания, която се бори за създаване на DeFi супер-приложение, набра $40 милиона в кръг на финансиране от Серия B.

Инвестиционната фирма Metaplanet на съоснователя на Fabric Ventures и Skype Яан Талин ръководи инвестицията. Съществуващите инвеститори Paradigm, Index Ventures и Creandum също участваха, заедно с новите стратегически поддръжници в лицето на Starkware, Jump Crypto и Animoca Brands.

Парите ще бъдат използвани за ускоряване на плановете на Argent за подкрепа на по-широк спектър от дейности в DeFi и Web3.

„Argent все още се чувства фокусиран върху финансите и ние искаме да играем голяма роля в други NFT вертикали – NFT игри, виртуални недвижими имоти“, каза съоснователят и главен изпълнителен директор Итамар Лесуис. „Искаме да бъдем де факто портфейла за гейминг.“

Изпълнението на тази визия ще включва внедряване на нова функционалност за крипто игри, като инфраструктура за въвеждане на нови играчи и подписване на транзакции в играта.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Гигант на недвижимите имоти в ОАЕ започва да приема криптовалути

Понастоящем потребителите на Argent могат да съхраняват определени незаменими токени (NFT) в своите портфейли чрез връзки към пазари като OpenSea.

Разширение в Мексико

Приходите от кръга на финансиране ще бъдат използвани и за изграждане на услугите на Argent в Латинска Америка, започвайки в Мексико, където Lesuisse вижда силно търсене на продукта. Някои пари също ще отидат за наемане на вътрешни експерти по правни въпроси, финанси и управление на финансите, както и за нов изследователски екип, фокусиран върху протоколите от втори слой, според Lesuisse.

Основана през 2017 г., Argent прилича на финтех приложение за „смарт портфейл“, но създадено за DeFi – позволява на потребителите да купуват, съхраняват и изпращат криптовалути. Argent казва, че приложението му е имало повече от 500,000 регистрации.

През март стартъпът официално пусна нова версия на своя крипто портфейл, изграден върху zkSync, решение за мащабиране, фокусирано върху Етериум, с широката цел да намали разходите и въздействието върху околната среда от взаимодействието с DeFi.

Argent също така изгради портфейл на име Argent X върху конкурентно решение за мащабиране на Етериум StarkNet, което е причината Lesuisse да определи участието на Starkware в кръга от серия B като стратегическо. „Правим сериозен натиск върху StarkNet и тяхната мрежа с Argent X“, добави той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене

JPMorgan с търговска марка за портфейл за криптовалути

Банковият гигант JPMorgan е подал заявка за търговска марка за нов портфейл за цифрови активи.

ноември 22, 2022 9:09 1 мин. четене