НАЧАЛО Крипто Крими

Децентрализираната мрежа Io.net е изправена пред пробив в сигурността

30.04.2024 3:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Децентрализираната мрежа Io.net е изправена пред пробив в сигурността

Io.net, децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура (DePIN), наскоро се сблъска с пробив в киберсигурността, когато хакери се възползваха от уязвимости в системата, което доведе до неупълномощени промени в метаданните в GPU мрежата.

Husky.io, главният служител по сигурността на Io.net, реагира бързо с коригиращи действия и подобрения на сигурността, за да защити мрежата. Въпреки пробива, действителният хардуер на графичните процесори остава защитен поради стабилни слоеве на разрешения.

Пробивът беше открит по време на нарастване на операциите за запис към интерфейса за приложно програмиране на GPU метаданни (API), което наложи незабавни мерки за сигурността. Те включват внедряване на проверки на SQL инжекции за API-та, подобряване на възможностите за регистриране и внедряване на специфично за потребителя решение за удостоверяване, използващо Auth0 с OKTA.

Пробивът произтича от уязвимости, въведени при внедряването на механизъм за доказателство за работа за откриване на фалшиви графични процесори, с агресивни актуализации за сигурност преди инцидента, които предизвикват ескалация в методите на атака.

Въпреки неуспеха, Io.net остава ангажиран с провеждането на задълбочени прегледи и тестове за проникване на публични крайни точки, за да гарантира целостта на мрежата. Освен това, в ход са планове за интегриране на хардуер със силициев чип на Apple за подобряване на услугите за изкуствен интелект и машинно обучение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.