НАЧАЛО Блокчейн

Децентрализацията е необходима за изграждането на капиталови крипто пазари

април 26, 2022 16:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Децентрализацията е необходима за изграждането на капиталови крипто пазари

Ако пазарите на крипто капитал имат шанс да се превърнат в институционална реалност, децентрализацията ще бъде един от ключовите аспекти според човек от индустрията.

Капиталовите пазари обединяват доставчиците и тези, които се нуждаят от капитал, за да инициират предполагаемо ефективни транзакции. Инвестициите или спестяванията често се насочват между доставчици на фондове като банки и тези, които се нуждаят от капитал като предприятия, правителства и физически лица.

Съоснователят на доставчика на крипто финансови услуги VegaX Holdings Санг Лий каза, че действащите финансови институции просто са изоставени от бързия темп на развитие на крипто индустрията.

VegaX Holdings изгражда пакет от базирани на крипто финансови услуги. Неговата платформа за децентрализирано финансиране VegaX позволява стейкинг, докато нейната екосистема Konstellation е DeFi екосистема, базирана на Cosmos.

Лий вярва, че децентрализацията вероятно е най-важното нещо, което ще помогне на крипто да навлезе на капиталовите пазари. Децентрализацията включва премахване на скъпи посредници при вземането на решения и при изпълнението на транзакции.

НЕ ИЗПУСКАЙПовечето институции имат високи очаквания за крипто

Лий осъди текущото състояние на платформите за централизирани плащания, като каза: „Не можете да направите банков превод през уикенда, което е ужасно. И колко пъти една акция сменя ръцете си, когато я купиш, [това] е ужасно.“ Той добави:

Ние сме се развили достатъчно, за да кажем, че не се нуждаем от хора като посредници. Преди беше необходимо, но вече не.

Посредниците са склонни да увеличават броя на изразходваните такси и времето, необходимо за извършване на инвестиция, като по този начин потенциално намаляват потенциалната възвръщаемост. Премахването им чрез децентрализация може да бъде жизнеспособен начин да се направят пазарите по-ефективни и да се помогне на инвеститорите да печелят по-висока възвръщаемост.

Лий също вярва, че стейбълкойните ще играят съществена роля в разширяването на капиталовите пазари в криптовалути. За него стабилните монети имат най-голям потенциал да надминат други дигитални активи и дори фиатни валути, тъй като повечето стабилни монети като Tether (USDT) и Dai (DAI) все още са деноминирани в американски долари.

Той подчерта, че стейбълкойните позволяват на инвеститорите да имат универсална разчетна единица, с която да извършват транзакции. По-важното е, че тези монети са неща, които всеки ще използва, тъй като добавят усещане за постоянство. Лий каза:

В икономика, в която нещата стават по-мътни и по-трудни за проследяване, стабилните монети помагат да се изравнят нещата.

Втората по големина стабилна монета в света по пазарна капитализация е USD Coin (USDC) на Circle и вече е започнала да прави оферта за навлизане на капиталовите пазари с подкрепата на новия си партньор BlackRock.

В крайна сметка Лий вярва, че потокът от пари и хора ще премине от традиционния финансов свят в блокчейн, а не обратното. Както се изрази той:

Крипто вероятно ще откаже да бъде въведено в сегашната част. Нещата извън веригата ще се движат по веригата, но няма да вървят наобратно.

Въпреки това той вярва, че „DeFi и крипто пазарите трябва да имат много по-голяма ефективност“, за да помогнат на степента на приемане да се увеличи с подобряването на технологията. Според него голяма част от неефективността идва от „неизползваемите“ платформи, предназначени да помогнат на неопитни потребители да въвеждат средства в криптовалути. Той добави:

Хората избягват най-добре представящия се клас активи в историята, защото няма начин да стигнат до там. Ако платформите бяха по-използваеми за неспециалистите, приемането щеше да бъде много по-значително, отколкото сега.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн задминава златото и недвижимите имоти като хедж срещу инфлацията

Това мнение отразява анализ, направен на 12-ти април, който разглежда традиционната финансова съпротива срещу използването на криптовалути като все по-очевидно и безполезно упражнение.

Внасянето на неща в блокчейн и крипто изисква мостове между различни токени, за които Виталик Бутерин изрази опасения в началото на януари. Те също така са били обект на няколко пробива на сигурността още през 2022 г., възлизащи на загуби от близо $1 милиард.

Независимо от това, Лий ги вижда като съществена част от инфраструктурата на капиталовите пазари. Той каза, че „имаме нужда от мостове, за да изградим капиталовите пазари, но проблемът е, че повечето мостове са псевдоцентрализирани“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Каква е причината за засилената активност в мрежата на Hedera?

Изглежда сривът на FTX и последвалите каскадни ефекти, както и мечия пазар не се отрази на растежа на проекта Hedera, който е базиран на собствената технология на Hashgraph.

ноември 28, 2022 21:08 1 мин. четене

Путин иска да въведе блокчейн система за международни разплащания

Президента на Русия Владимир Путин заяви, че е необходима нова и независима международна система за разплащане на фона на санкциите и ограниченията, наложени от света на страната му.

ноември 28, 2022 18:30 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене