НАЧАЛО Други

DC Comics следят отблизо пазара на NFT

март 16, 2021 20:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DC Comics следят отблизо пазара на NFT

Докладите от миналата седмица показват, че издателят на комикси DC Comics преценява дали да предприеме набег на пазара за незаменяеми токени (NFT).

Според доклад от i09 на Gizmodo, новината дойде като част от писмо, издадено миналата седмица от службата за правни въпроси на DC Comics.

„DC проучва възможностите за навлизане на пазара за разпространение и продажба на оригинални дигитални произведения на изкуството на DC с NFT, включително както ново изкуство, създадено специално за пазара на NFT, така и оригинално дигитално изкуство, предоставено за публикациите на комикси на DC“, се отбелязва в писмото.

Незаменяемите токени (NFT) са по същество дигитални сертификати, свързани с определено произведение на изкуството, като тези данни се съхраняват като уникален токен в блокчейн мрежа като Етериум. Идеята зад концепцията е, че NFT са дигитални извадки на неделимата, оскъдна природа на произведения на изкуството във физическия свят.

Но както отбелязва Gizmodo, писмото служи и като предупреждение за служителите на DC и фрийлансъри за издаване на незаменяеми токени, които са подобни на лицензираните токени на компанията. Художникът на комикси Хосе Делго участва в създаването и продажбата на колекция NFT на тема Wonder Woman, която прибра $1,85 милиона миналата седмица.

В писмото се казва:

Тъй като DC изследва сложността на пазара на NFT и работим върху разумно и справедливо решение за всички участващи страни, включително фенове и колекционери, моля, имайте предвид, че предлагането за продажба на всякакви дигитални изображения с интелектуална собственост на DC със или без NFT, независимо дали е представено за публикации на DC или е направено извън обхвата на договорния ангажимент с DC, не е разрешено. Ако се обърнете към някой, който се интересува от включването на някое от вашите произведения на DC в NFT програма, моля, споделете на Лорънс Ганем, вицепрезидент на Talent Services на DC.

Писмото не посочва кога DC комиксите могат да се впуснат в NFT.

Очакваме участието на талантите на свободна практика на DC да бъде неразделна част от NFT програмата, която DC въвежда. Ще споделим допълнителна информация, когато стане достъпна, и оценяваме вашето сътрудничество и партньорство“, завършва писмото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене