НАЧАЛО Крипто Крими

Полската полиция иззема $11.6 милиона от DasCoin измамата

ОКТ. 29, 2018 19:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Полската полиция иззема $11.6 милиона от DasCoin измамата

Полската полиция е събрала $11,6 милиона от DasCoin - предполагаема Понци схема, с която са измамили инвеститорите. Тези новини идват от местните медии с потвърждението на говорителя на Националната прокуратура, Ева Билик.

 

Вярванията, че DasCoin е измама, циркулират от известно време. Разследванията са започнали още през 2017 г., когато се появяват съмнения по отношение на практиките на операцията.

Полските власти са иззели 11,6 милиона долара от DasCoin във връзка с разследване, извършвано в продължение на последните 12 месеца. Политическите регулаторни органи изразиха загриженост по онова време, по отношение на DasCoin и Net Leaders през 2017 г. Разследванията са свързани с кампания тип маркетинг на много нива (MLM), която е била популяризирана от сайта за крипто преглед на Net Leaders, за които се е твърдяло, че са помогнали за разпространението на интересите на криптовалутата.

Окръжните прокурори в столицата на Полша, Варшава, потвърдиха през септември, че е в ход наказателно разследване на DasCoin. Съобщение чрез прокуратурата по отношение на делото гласи, че:
Окръжният прокурор във Варшава, на 21-ви септември 2018 г. разследва под референтен номер PO III DS 176.2018 относно въвеждането от септември 2016 г. В цялата страна редица хора са в неравностойно положение чрез продажбата на стоки и чрез продажби през уебсайт (netleaders). Лиценз за закупуване на редица продукти и услуги, предлагани в рамките на системата DasEcosystem, включително извличане на криптовалута, наречена DasCoin.

Въпреки че полските власти все още се опитват да разкрият напълно обхвата на операцията на DasCoin, те понастоящем разглеждат нарушенията на полския наказателен кодекс и се стремят да повдигнат съответните обвинения.

В този момент органите все още не са решили какво ще се случи с конфискуваните пари от предполагаемата измама, нито пък са определили последствията за основателите и бенефициентите на DasCoin и Net Leaders.

Новините по време на писането са доста анемични по отношение на конфискацията.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света