НАЧАЛО Крипто Крими

Полската полиция иззема $11.6 милиона от DasCoin измамата

ОКТ. 29, 2018 19:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Полската полиция иззема $11.6 милиона от DasCoin измамата

Полската полиция е събрала $11,6 милиона от DasCoin - предполагаема Понци схема, с която са измамили инвеститорите. Тези новини идват от местните медии с потвърждението на говорителя на Националната прокуратура, Ева Билик.


Вярванията, че DasCoin е измама, циркулират от известно време. Разследванията са започнали още през 2017 г., когато се появяват съмнения по отношение на практиките на операцията.

Полските власти са иззели 11,6 милиона долара от DasCoin във връзка с разследване, извършвано в продължение на последните 12 месеца. Политическите регулаторни органи изразиха загриженост по онова време, по отношение на DasCoin и Net Leaders през 2017 г. Разследванията са свързани с кампания тип маркетинг на много нива (MLM), която е била популяризирана от сайта за крипто преглед на Net Leaders, за които се е твърдяло, че са помогнали за разпространението на интересите на криптовалутата.

Окръжните прокурори в столицата на Полша, Варшава, потвърдиха през септември, че е в ход наказателно разследване на DasCoin. Съобщение чрез прокуратурата по отношение на делото гласи, че:
Окръжният прокурор във Варшава, на 21-ви септември 2018 г. разследва под референтен номер PO III DS 176.2018 относно въвеждането от септември 2016 г. В цялата страна редица хора са в неравностойно положение чрез продажбата на стоки и чрез продажби през уебсайт (netleaders). Лиценз за закупуване на редица продукти и услуги, предлагани в рамките на системата DasEcosystem, включително извличане на криптовалута, наречена DasCoin.

Въпреки че полските власти все още се опитват да разкрият напълно обхвата на операцията на DasCoin, те понастоящем разглеждат нарушенията на полския наказателен кодекс и се стремят да повдигнат съответните обвинения.

В този момент органите все още не са решили какво ще се случи с конфискуваните пари от предполагаемата измама, нито пък са определили последствията за основателите и бенефициентите на DasCoin и Net Leaders.

Новините по време на писането са доста анемични по отношение на конфискацията.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света