НАЧАЛО Крипто Крими

Полската полиция иззема $11.6 милиона от DasCoin измамата

октомври 29, 2018 19:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Полската полиция иззема $11.6 милиона от DasCoin измамата

Полската полиция е събрала $11,6 милиона от DasCoin - предполагаема Понци схема, с която са измамили инвеститорите. Тези новини идват от местните медии с потвърждението на говорителя на Националната прокуратура, Ева Билик.

Вярванията, че DasCoin е измама, циркулират от известно време. Разследванията са започнали още през 2017 г., когато се появяват съмнения по отношение на практиките на операцията.

Полските власти са иззели 11,6 милиона долара от DasCoin във връзка с разследване, извършвано в продължение на последните 12 месеца. Политическите регулаторни органи изразиха загриженост по онова време, по отношение на DasCoin и Net Leaders през 2017 г. Разследванията са свързани с кампания тип маркетинг на много нива (MLM), която е била популяризирана от сайта за крипто преглед на Net Leaders, за които се е твърдяло, че са помогнали за разпространението на интересите на криптовалутата.

Окръжните прокурори в столицата на Полша, Варшава, потвърдиха през септември, че е в ход наказателно разследване на DasCoin. Съобщение чрез прокуратурата по отношение на делото гласи, че:

Окръжният прокурор във Варшава, на 21-ви септември 2018 г. разследва под референтен номер PO III DS 176.2018 относно въвеждането от септември 2016 г. В цялата страна редица хора са в неравностойно положение чрез продажбата на стоки и чрез продажби през уебсайт (netleaders). Лиценз за закупуване на редица продукти и услуги, предлагани в рамките на системата DasEcosystem, включително извличане на криптовалута, наречена DasCoin.

Въпреки че полските власти все още се опитват да разкрият напълно обхвата на операцията на DasCoin, те понастоящем разглеждат нарушенията на полския наказателен кодекс и се стремят да повдигнат съответните обвинения.

В този момент органите все още не са решили какво ще се случи с конфискуваните пари от предполагаемата измама, нито пък са определили последствията за основателите и бенефициентите на DasCoin и Net Leaders.

Новините по време на писането са доста анемични по отношение на конфискацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене