НАЧАЛО Други

Данните на потребителите на Binance предполагаемо се продават в тъмната мрежа

05.02.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Данните на потребителите на Binance предполагаемо се продават в тъмната мрежа

Binance, световно призната борса с най-големи обеми на търговия, в момента се сблъсква с потенциален проблем, свързан със сигурността на данните.

Онлайн форум в тъмната мрежа твърди, че разполага с проверени потребителски данни, за които се смята, че произхождат от платформата Binance.

Този пост насърчава продажбата на информация, включваща имена, държави и телефонни номера на потребители на Binance, което поражда сериозни опасения за неприкосновеността на личния живот, ако се окаже истински.

Споменатите данни се отнасят предимно за англоговорящи потребители от държави от първо ниво. Продавачът предлага да се провери автентичността чрез опит за влизане с предоставените телефонни номера в binance.com или чрез директен контакт с потребителите.

Въпреки тревожните твърдения в дарк уеб форума, истинността на информацията остава непотвърдена. В подобен инцидент от 2019 г. Binance разследва предполагаемо нарушение на данните за проверка на клиентите.

Тогава борсата отхвърли твърденията, позовавайки се на несъответствия с вътрешните си данни и липсата на дигитален воден знак от системата им.

Като се има предвид този исторически контекст, възниква скептицизъм по отношение на легитимността на предлаганите в момента данни за продажба.

Дарк уеб е известен с незаконните си транзакции, което затруднява засегнатите институции и потребители да установят източника и автентичността на тези данни. Binance последователно изрази ангажимента си да разследва подобни въпроси и да си сътрудничи с правоприлагащите органи за решаване на потенциални проблеми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Доларът доминира, но движението срещу валутата не може да се спре

Огромното значение на щатския долар в световните парични и икономически рамки след края на Втората световна война е безспорно.

22.02.2024 7:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.