НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измама ощети британски пенсионер със £170,000

15.02.2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто измама ощети британски пенсионер със £170,000

Пенсионер от Ръшклиф, Великобритания наскоро е бил измамен със £170,000, след като е станал жертва на сложна "любовна крипто измама", организирана от престъпни групи в Нигерия.

Според съобщенията 70-годишната жена е била измамена, след като се е запознала онлайн с човек, който твърдял, че е хирург от американската армия. След като разговаряла с измамника в продължение на няколко месеца, тя била убедена, че той е влюбен в нея и се нуждае от пари, за да прекрати предсрочно трудовия си договор.

Измамникът предположил, че Биткойн е единственият начин за прехвърляне на средствата и обещал да ѝ ги върне, след като получи достъп до парите си. Жената му повярвала и на няколко пъти внесла пари в битомати в Нотингам.

Когато банката забелязала големите транзакции, тя се свързала с полицията в Нотингамшир, която по-късно потвърдила, че жената е била измамена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Голям крипто инвеститор трупа тези 2 алткойна


Макар че пенсионерката била обезщетена със 110,000 лири с помощта на екипа за защита от измами, тя останала без 60,000 лири от джоба си и емоционално изтощена, след като преживяла месеци на стрес и тревоги.

Този случай подчертава колко е важно да бъдем бдителни и предпазливи, когато се занимаваме с онлайн транзакции и непознати лица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто компания съди американски регулатор заради Етериум

Consensys, компанията майка на MetaMask, предприе съдебни действия срещу Комисията по ценни книжа и борси (SEC) в съд в Тексас, твърдейки, че регулаторните превишават правата си.

26.04.2024 10:00 2 мин. четене

Американските власти арестуваха основателите на крипто портфейл заради пране на пари

В значително развитие властите на САЩ арестуваха Кеоне Родригез и Уилям Хил съоснователите на Samourai Wallet, по обвинения, свързани с управление на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари и заговор за извършване на пране на пари.

25.04.2024 17:00 1 мин. четене

SEC иска да глоби основателя на Terra с над $5 милиарда

Съобщава се, че SEC търси рекордна глоба от $5.3 милиарда срещу До Куон, изпадналия в немилост основател на екосистемата Terra.

25.04.2024 11:00 1 мин. четене

Нови арестувани, свързани с крипто измамата OneCoin

Уилям Моро е изправен пред обвинения в банкови измами, свързани с крипто схемата OneCoin, според документи в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

25.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.