НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измама ощети британски пенсионер със £170,000

февруари 15, 2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто измама ощети британски пенсионер със £170,000

Пенсионер от Ръшклиф, Великобритания наскоро е бил измамен със £170,000, след като е станал жертва на сложна "любовна крипто измама", организирана от престъпни групи в Нигерия.

Според съобщенията 70-годишната жена е била измамена, след като се е запознала онлайн с човек, който твърдял, че е хирург от американската армия. След като разговаряла с измамника в продължение на няколко месеца, тя била убедена, че той е влюбен в нея и се нуждае от пари, за да прекрати предсрочно трудовия си договор.

Измамникът предположил, че Биткойн е единственият начин за прехвърляне на средствата и обещал да ѝ ги върне, след като получи достъп до парите си. Жената му повярвала и на няколко пъти внесла пари в битомати в Нотингам.

Когато банката забелязала големите транзакции, тя се свързала с полицията в Нотингамшир, която по-късно потвърдила, че жената е била измамена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Голям крипто инвеститор трупа тези 2 алткойна


Макар че пенсионерката била обезщетена със 110,000 лири с помощта на екипа за защита от измами, тя останала без 60,000 лири от джоба си и емоционално изтощена, след като преживяла месеци на стрес и тревоги.

Този случай подчертава колко е важно да бъдем бдителни и предпазливи, когато се занимаваме с онлайн транзакции и непознати лица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене