НАЧАЛО Други

Крипто гигант в затруднено положение, според информация от служителите

декември 24, 2022 10:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто гигант в затруднено положение, според информация от служителите

Вече изтрита тема в Twitter обвинява крипто гигант в сферата на търговията с дигитални активи, че е в катастрофално лоша ситуация.

В туита се твърди, че има информация от настоящи и бивши служители на компанията, както и от клиенти, че работещите там, особено екипът на разработчиците, са недоволни от ръководството и практиките на компанията.

От една страна се твърди, че компанията губи громни суми пари и системите буквално трябва да бъдат изключени, когато настъпи голямо икономическо събитие, защото никой не знае как да го търгува, без да губи пари.

Освен това се посочва, че нетният търговски доход (NTI), който според компанията е бил $1.05 милиарда за 2021 г., всъщност е бил $850 милиона. Както и че сумата от $225 милиона, отчетена за първите 9 месеца на 2021 г., всъщност е по-близо до $100 милиона.

Твърди се още, че служителите напускат компанията с изключителна скорост. Опитни служители са напускали компанията едва един месец след като са се присъединили. Но може би най-въздействащото твърдение от туита беше, че бонусите на служителите не се разпределят справедливо.

Те твърдят, че само малка част от бонусите (3 %), посочени за служителите в техния устав (30%), са били изплатени, докато ръководството и главният изпълнителен директор са прибрали по-голям дял.

Има ли дружеството проблеми?

Резкият спад в приходите на Wintermute е един от факторите, които предизвикаха спекулации за състоянието на компанията. През първите три тримесечия на 2022 г. те са спаднали с над 78 %, което е достатъчно, за да подбуди съмнения. Според неотдавнашен доклад на Forbes обаче компанията не е твърде притеснена от това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн – ще изненада ли Коледа крипто инвеститорите?


В докладът се казва, че компанията, в която в момента работят около 95 души, разполага с активи на стойност $720 милиона, собствен капитал на стойност $400 милиона и инвестиции в рисков капитал на стойност $50 милиона. 

$350 милиона от нейните $400 милиона собствен капитал са в стабилната монета USDC, а съотношението им на дълг към собствен капитал е само 0.8, твърди компанията.

Евгени Гейвой, главен изпълнителен директор на Wintermute, сподели, че работят по-усилено от всякога и компанията се подготвя за следващия бул рън. 

Що се отнася до бъдещето, Гейвой заяви, че обмисля стартирането на борса за финансови деривати, която да запълни празнината, оставена от FTX. 

Wintermute загуби $59 милиона, когато борсата на Сам Банкман-Фрийд се срина, в резултат на което е преместил активите си на криптоборси като Binance, Kraken и Coinbase.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене