НАЧАЛО Биткойн

Крейг Райт не е Сатоши Накамото според скорошно съдебно решение

15.03.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крейг Райт не е Сатоши Накамото според скорошно съдебно решение

След дълго дело съдия постанови, че Крейг Райт не е създателят на Биткойн - Сатоши Накамото, както бе обявено в четвъртък.

Алиансът за отворени крипто патенти (COPA) постигна тази победа срещу Райт в съд в Обединеното кралство. Съдия Джеймс Мелър, който наблюдаваше делото, заяви, че Райт не е написал Бялата книга на Биткойн, никога не е действал под псевдонима Накамото, не е създал Биткойн и не е отговорен за първоначалните версии на мрежата, според говорител на COPA.

Съдията също така спомена, че всички по-нататъшни действия ще бъдат разгледани в писменото му решение и удължи срока за подаване на евентуално уведомление от страна на жалбоподателя. Това решение е взето след едномесечен съдебен процес, започнал през февруари, и бележи края на правната битка на COPA, започнала през 2021 г., за да попречи на Райт да предприеме правни действия срещу членове на криптовалутата и разработчиците.

Говорител на COPA изрази задоволство от решението, заявявайки, че това е победа за разработчиците, общността на отворения код и истината. Те подчертаха, че Райт и поддръжниците му фалшиво са заявявали самоличността си като Сатоши Накамото в продължение на повече от осем години, използвайки я за сплашване и тормоз на разработчиците в Биткойн общността.

Според съобщението на COPA Мелър е установил, че доказателствата срещу Райт са “съкрушителни“. Различни участници в индустрията и коментатори също коментираха решението, като говорител на Kraken изрази задоволство, че съдът е признал съществените доказателства, доказващи, че Райт не е Сатоши Накамото.

Джак Дорси, основател на Block и Twitter, показа подкрепата си с просто “W” в Twitter. Главният юридически директор на Coinbase, Пол Гревал, заяви, че решението на съда е окончателно, и призова Райт да се извини на тези, които е тормозил и тормозил с неверните си твърдения.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.