НАЧАЛО Други

Consensys призовава SEC да одобри спот Етериум ETF

31.03.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Consensys призовава SEC да одобри спот Етериум ETF

ConsenSys, известен блокчейн технологичен център, предложи на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) инициативи за сътрудничество, насочени към присъщите механизми за сигурност, вградени в блокчейна на Етериум, по-специално Proof-of-Stake (PoS) протокола.

На фона на продължаващите дискусии относно заявлението за борсово търгуван фонд (ETF) на Етериум, ConsenSys се изяви като гласовит защитник на консенсусния механизъм за доказване на залог (PoS) на Етериум.

Същността на аргументацията на ConsenSys се състои в изначално надеждната сигурност, осигурена от PoS механизма на Етериум, като го противопоставя на сигурността на PoW протокола на Биткойн. В подробно писмо с коментари компанията отбеляза липсата на установени опасения за измами и манипулации в мрежата на Етериум.

Ключово предимство на PoS модела е способността му да постига по-бързо финализиране на блоковете, ускорявайки потвърждаването на транзакциите в сравнение със системите, базирани на PoW механизма. Освен това мрежата на Етериум прилага модела Мишлен, като разпределя процеса на потвърждаване между различни случайни субекти, което значително намалява потенциала за централизиран контрол и предпазва от манипулации.

Ангажиментът на ConsenSys с членовете на SEC се простира отвъд техническите дискусии за блокчейн механиката, като цели да улесни одобрението на ETF-и, базирани на Етериум. Правейки паралели с одобрените преди това Биткойн борсово търгувани продукти (ETP), подкрепени, ConsenSys се стреми да разсее регулаторните опасения, като демонстрира капацитета на Етериум да поддържа ETF, без да се нарушава сигурността на инвеститорите или целостта на пазара.

Инициативата не само се стреми към спазване на регулаторните изисквания, но също така сигнализира за ангажимента на ConsenSys да развива Web3 технологията, като насърчава по-широкото ѝ приемане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.