НАЧАЛО Регулации

Coinbase завежда дело срещу Комисията по ценни книжа и борси на САЩ

16.12.2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase завежда дело срещу Комисията по ценни книжа и борси на САЩ

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ наскоро отхвърли искането на Coinbase Global за нови регулации в сектора на дигиталните активи, което накара най-голямата крипто борса в страната да обяви намерението си да оспори това решение по съдебен път.

С малък брой гласове – 3 на 2, комисията отхвърли предложението за нови регулации, подчертавайки принципното несъгласие с твърдението на Coinbase, че настоящите регулаторни рамки са непрактични за крипто индустрията.

След това решение Coinbase незабавно уведоми апелативния съд за намерението си да оспори позицията на SEC по съдебен път. Това развитие бележи още една глава в продължаващата борба между крипто сектора и първостепенния финансов регулатор на САЩ.

SEC последователно поддържа тезата, че по-голямата част от крипто токените са ценни книжа и следователно попадат в нейния регулаторен обхват, което доведе до съдебни действия срещу множество крипто компании, включително Coinbase, за търговия с токени, които според SEC трябва да бъдат регистрирани като ценни книжа.

Председателят на SEC Гари Генслер потвърди в отделно изявление в подкрепа на решението на комисията, че съществуващите закони и разпоредби се прилагат адекватно към пазарите на крипто ценни книжа – позиция, която Coinbase яростно оспорва.

В изявлението си Генслер твърди, че като е поискала регулаторни насоки, Coinbase мълчаливо е признала юрисдикцията на SEC върху крипто индустрията – позиция, която преди това е била оспорвана от борсата.

Републиканските комисари на SEC Хестър Пиърс и Марк Уйеда съвместно изразиха несъгласието си с решението на комисията, като подчертаха важността на решаването на ключови въпроси, породени от нововъзникващите технологии и иновации, разглеждайки го като неразделна отговорност на един съвестен регулатор.

Компанията първоначално призова SEC през 2022 г. да разработи специализирани разпоредби за крипто сектора, като се аргументира с неадекватността на съществуващите закони за ценните книжа в САЩ. През април същата година Coinbase поиска намесата на съда, за да принуди SEC да отговори на петицията им – ход, отхвърлен от съда, позовавайки се на уверението на SEC за отговор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция напредва с проекта си за дигитална лира

Централната банка на Република Турция постигна значителен напредък в дигитализирането на националната си валута, като публикува превод на английски език на доклада си за първоначалната фаза на проекта за изследване и развитие на дигиталната турска лира на Централната банка.

21.02.2024 20:13 2 мин. четене

Япония въвежда нови закони за инвестициите в криптовалути

Япония наскоро прие новаторски законопроект, който открива нови възможности за инвестиции за местните фондове за рисков капитал и инвестиционни фондове.

20.02.2024 13:00 2 мин. четене

Държава от Латинска Америка забранява на институциите търговията с криптовалути

Регулаторният орган CNBS на Хондурас въведе забрана за търговия с криптовалути и подобни дигитални активи във финансовата система на страната поради опасения от измами и пране на пари.

17.02.2024 20:00 1 мин. четене

Федералният резерв иска да забрани криптовалутите за американските банки

На фона на растящата популярност на криптовалутите Федералният резерв (Фед) изглежда се готви да предприеме регулаторни мерки срещу участието на американските банки в крипто сферата.

16.02.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.