НАЧАЛО Регулации

Coinbase вероятно ще спечели делото срещу SEC крипто експерт

05.02.2024 11:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase вероятно ще спечели делото срещу SEC крипто експерт

Ветеранът от хедж фондовете Антъни Скарамучи изрази увереност, че базираната в САЩ борса за криптовалути Coinbase в крайна сметка ще надделее в съдебната си битка срещу Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

По време на конференция в университета Дюк основателят на SkyBridge Capital отбеляза и потенциалното въздействие на новото президентство на Тръмп върху крипто регулирането, като предположи, че макар то да може да донесе краткосрочни ползи, може да доведе до дългосрочна правна непредсказуемост.

“В дългосрочен план [Тръмп] ще създаде хаос и непредсказуемост в правната система. Бих предпочел да приема регулаторната борба с хора като Елизабет Уорън и хора като Гари Генслер пред тази макроборба“, заяви Скарамучи.

Експертът изрази силен оптимизъм по отношение на правния казус на Coinbase, която понастоящем е изправена пред обвинения в нарушаване на законите за ценните книжа.

Той очаква, че дори първоначално да има неуспехи, делото в крайна сметка ще намери успех, като е възможно да достигне до Върховния съд:

Делото на Coinbase ще бъде много голямо… Предвиждам, че ще спечелим това дело. И между другото, може да го загубим тук. Но Брайън Армстронг ще го спечели във Върховния съд… вярвам, че ще стигнем до справедлив регулаторен процес за дигиталните активи.

Миналия месец анализаторът на Bloomberg Елиът Стайн също се произнесе по въпроса, като даде на Coinbase 70% шанс да спечели искането за прекратяване на делото със SEC.

Комисията първоначално заведе дело срещу Coinbase през юни 2023 г., обвинявайки борсата в нарушаване на законите за ценните книжа, включително продажба на нерегистрирани ценни книжа и управление на нерегистрирана борса/брокерска агенция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция напредва с проекта си за дигитална лира

Централната банка на Република Турция постигна значителен напредък в дигитализирането на националната си валута, като публикува превод на английски език на доклада си за първоначалната фаза на проекта за изследване и развитие на дигиталната турска лира на Централната банка.

21.02.2024 20:13 2 мин. четене

Япония въвежда нови закони за инвестициите в криптовалути

Япония наскоро прие новаторски законопроект, който открива нови възможности за инвестиции за местните фондове за рисков капитал и инвестиционни фондове.

20.02.2024 13:00 2 мин. четене

Държава от Латинска Америка забранява на институциите търговията с криптовалути

Регулаторният орган CNBS на Хондурас въведе забрана за търговия с криптовалути и подобни дигитални активи във финансовата система на страната поради опасения от измами и пране на пари.

17.02.2024 20:00 1 мин. четене

Федералният резерв иска да забрани криптовалутите за американските банки

На фона на растящата популярност на криптовалутите Федералният резерв (Фед) изглежда се готви да предприеме регулаторни мерки срещу участието на американските банки в крипто сферата.

16.02.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.