НАЧАЛО Други

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

Това развитие представлява най-новата стъпка в усилията на американските крипто предприятия да разширят присъствието си в чужбина, особено в светлината на строгия регулаторен контрол на вътрешния им пазар.

На 1 октомври Coinbase официално потвърди придобиването на лиценз за основна платежна институция (MPI) от паричния орган на Сингапур (MAS). Компанията подчерта, че тази стъпка означава задълбочен ангажимент към сингапурския пазар.

Този лиценз дава възможност на Coinbase да разшири гамата си от услуги, свързани с дигитални платежни токени, като обслужва както индивидуални потребители, така и институционални клиенти в Сингапур.

Освен това Coinbase подчерта значението на прозрачното регулиране, иновациите и доверието на потребителите като крайъгълни камъни на усилията си за глобално разширяване. Сингапур, като седалище на над 700 Web3 компании, заема ключова роля в насърчаването на растежа на крипто и Web3 икономиката.

Coinbase въведе специализирани продукти и услуги, съобразени със сингапурския пазар, включително функции като PayNow/FAST трансфери, SingPass onboarding и транзакции в USDC без такси.

В допълнение към продуктовите си предложения, компанията се е посветила на подхранването на сингапурската крипто екосистема чрез инициативи като усилия за набиране на персонал, инвестиции, стратегически партньорства, срещи на общността и образователни семинари в университетите.

Компанията спомена и ключови местни сътрудници като Nansen, Blockdaemon и Infura, като същевременно намекна за още предстоящи сътрудничества.

Стратегическият фокус на Coinbase върху получаването на лицензи от регулаторните органи в ключови юрисдикции отразява нейния ангажимент за международна експанзия, особено в условията на нарастващи предизвикателства в родната ѝ страна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.