НАЧАЛО Други

Coinbase поставиха ултиматум на Комисията по ценни книжа и борси

октомври 15, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase поставиха ултиматум на Комисията по ценни книжа и борси

Coinbase засилва усилията си да получи отговор от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) във връзка със своята петиция за създаване на правила на фона на поредица от правни спорове между двете страни през изминалата година.

В този подновен опит Coinbase официално поиска мандат, като инструктира SEC да предостави отговор на петицията за създаване на правила от юли 2022 г. в рамките на 30-дневен период. Борсата търси окончателно одобрение или отхвърляне на своята петиция.

Съгласно подаденото на 13 октомври заявление от Coinbase подчертаха, че 30-дневният ултиматум има за цел да принуди SEC да даде официален отговор. Компанията добави, че без такава принуда Kомисията може да прибегне до уклончиви маневри и забавяния.

Междувременно това неотдавнашно съдебно действие разширява продължаващия правен сблъсък между Coinbase и SEC. През изминалата година двете страни инициираха няколко съдебни производства една срещу друга, включително едно, в което регулаторът обвини Coinbase в нарушаване на законите за ценните книжа във връзка с предлагането на криптовалута.

В отговор Coinbase поиска делото да бъде прекратено, позовавайки се на липсата на регулаторна яснота в процъфтяващата индустрия.

На 11 октомври Пол Гревал, главен юридически директор на Coinbase, сподели актуализация от SEC в X Twitter), в която се посочва, че регулаторът е заявил, че служителите му са “предоставили препоръка” по петицията на Coinbase. Актуализацията от регулатора не съдържаше допълнителни подробности относно тези препоръки.

 

По това време Гревал заяви, че регулаторът е трябвало да издаде отговор, като се имат предвид правните действия, предприети срещу компании в крипто пространството.

Той отбеляза:

Официалният, публичен отговор на петицията все още отдавна е закъснял. И като се има предвид продължаващата им кампания за правоприлагане срещу крипто, SEC трябва поне да каже на Съда графика си за вземане на решение.

В петицията на Coinbase се искаше разяснение от Комисията за това как законите за ценните книжа са приложими към цифровите активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.