НАЧАЛО Други

Coinbase с 5 милиона нови потребители в рамките на 10 месеца

ЮЛИ. 24, 2019 16:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase с 5 милиона нови потребители в рамките на 10 месеца

Coinbase, еднa от най-големите криптовалутни борси в САЩ, се сдоби с 5 милиона нови потребители през последните 10 месеца и сега твърди, че има над 30 милиона сметки.

Много потребители обаче поставиха под въпрос легитимността на тези данни, твърдейки, че борсата може да подвежда обществеността.

Значително увеличение на броя на хората, които се присъединяват към Coinbase


Волатилността и несигурността около крипто пазара успяха да привлекат голям интерес, изтласквайки криптовалутите от сенките в мейнстрийма. Нарастващият интерес към крипто индустрията се отразява в постоянното нарастване на потребителите на някои от най-големите борси в света през последните няколко години.

Това изглежда е случаят с Coinbase, една от най-големите криптовалутни борси в САЩ. Базираната в Сан Франциско компания получи 5 милиона нови потребители само през последните 10 месеца.

Алистър Милне, крипто предприемач и инвеститор, сподели Google Spreadsheet с данни, показващи астрономическия растеж на потребителите, които Coinbase виждат от 2014 г. насам.

Кривата показва, че над пет милиона или 16% от настоящите потребители на Coinbase създадоха своите сметки по време на мечия пазар. Въпреки че е трудно да се каже дали това се дължи на вътрешен оптимизъм, че крипто пазарът ще се възстанови или не, това не променя факта, че приемането на крипто нараства.

Повече профили не означава повече крипто потребители


Въпреки това, голяма част от крипто общността оспори данните, представени от Милне, казвайки, че те могат да бъдат подвеждащи. Тъй като тенденциите на Google за „Coinbase“ не отразяват нарастването на популярността, мнозина започнаха да се чудят дали всички тези потребители са нови.


(източник Google Trends)Някои потребители твърдяха, че техните сметки все още съществуват дори и след като са ги изтрили, но тези твърдения бяха до голяма степен непотвърдени. Много други посочиха, че няма данни, които да показват колко дневни активни потребители има Coinbase, което означава, че голяма част от новите сметки са били в латентно състояние.

Такъв експоненциален растеж на потребителската база може да предизвика огромни проблеми за Coinbase. Данните на Милне показват, че средно 16 500 нови сметки са създадени всеки ден през последните 10 месеца. Това означава, че Coinbase, която имаше около 500 служители миналата есен, трябва да прави по 16,500 KYC проверки всеки ден.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Binance се конкурира с Libra на Facebook

В съобщение, публикувано днес, 19-ти август, борсата твърди, че е в добра позиция да стартира такава валутна екосистема предвид технологията за обществена верига, Binance Chain, широка потребителска б...
АВГ. 19, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Mastercard събират собствен крипто екип

Наскоро се появиха слухове, че Mastercard съставя свой собствен „крипто екип.“Mastercard обяви през юни, че ще се присъедини към Libra Association на Facebook. Въпреки това, сега процесорът за разплащ...
АВГ. 19, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

25 милиона американци обмислят да инвестират в крипто през следващите 12 месеца

Базираната в САЩ компания Nobl Insurance публикува своето проучване, в което анализира тенденциите при дигиталните активи и желанието на местните жители да инвестират през следващата година.Докладът у...
АВГ. 18, 2019 16:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase Custody стават най-големия доставчик на крипто попечителство

Със 7 милиарда долара под попечителство, фирмата казва, че се е превърнала в най-големия крипто попечител в света. Така се твърди в прессъобщението.1/ Today, Coinbase Custody has completed an acquisit...
АВГ. 17, 2019 21:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света