НАЧАЛО Финтех

ClearBank набира £175 милиона за глобална експанзия

март 22, 2022 16:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ClearBank набира £175 милиона за глобална експанзия

Банковата платформа в Обединеното кралство ClearBank очаква международна експанзия, след като набра £175 милиона в кръг на финансиране, воден от фондове, съветвани от Apax Digital.

Първата нова клирингова банка в Обединеното кралство от над 250 години при стартирането си през 2017 г., вградената платформа на ClearBank осигурява директен достъп до всички схеми за банкови разплащания в страната и предоставя банкови сметки в мащаб – включително защита на депозити FSCS, с 13 милиона сметки и £3 милиарда държани в баланси в Банката на Англия.

Днес тя обслужва повече от 200 финансови институции и финтех клиенти – включително Tide, Coinbase, Chip и Oaknorth Bank.

Сега Clearbank планира да предложи своята вградена платформа с единичен API на финансови институции и нефинансови марки по целия свят, като се започне от Европа, преди да се премести в Северна Америка и Азиатско-Тихоокеанския регион.

Прочети Още: Хондурас може да приеме Биткойн като законно платежно средство

Фирмата също така предлага нови продукти и услуги, включително директен базиран на API достъп до междубанкови разплащателни схеми като SEPA, подобрени мултивалутни сметки и допълнителни FX услуги.

Чарлз Макманус, главен изпълнителен директор на ClearBank, казва:

През последните пет години ние демонстрирахме успеха на нашия бизнес модел и чрез нашата работа с водещи доставчици на финансови услуги помогнахме както за отключване на техния потенциал, така и за положителна и значима промяна за бизнеса в Обединеното кралство и потребителите.

След това той продължи:

Следващото предизвикателство е предоставянето на тази иновация в световен мащаб. За да постигнем това, се нуждаехме от стратегически партньор с подходящото културно съответствие, секторен опит и географски опит, нещо, което открихме в Apax Digital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Краят на кредитните карти наближава, според централната банка на Бразилия

Ръководителят на централната банка на Бразилия Роберто Кампос Нето смята, че кредитните карти са на ръба на изчезването поради ръста на откритите плащания между различни сметки.

август 16, 2022 18:35 1 мин. четене

Barclays продължават да затварят свои клонове

Barclays обяви още 18 клона за закриване, с което общият брой на закритите през тази година обекти достигна 178.

август 16, 2022 12:23 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене

Японска банка подарява криптовалути на клиентите си

Японският банков гигант Shinsei Bank стартира нова програма за възнаграждаване на клиенти с талони за обмен на криптовалута за откриване на сметка или създаване на срочен депозит в йени в банката.

август 13, 2022 11:19 1 мин. четене