НАЧАЛО Регулации

Членовете на конгреса на САЩ скоро ще трябва да разкрият своите крипто активи

юни 22, 2018 12:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Членовете на конгреса на САЩ скоро ще трябва да разкрият своите крипто активи

Скоро ще разберем кои членове на US House of Representatives решиха да се присъединят към крипто еуфорията.

Нова записка, издадена от House Ethics Committee, информира всички депутати, офицери и служители, че трябва да разкриват всички инвестиции в криптовалута над $1000.

От законодателите се изисква да оповестяват инвестициите в своите годишни отчети за финансовото оповестяване. Освен това те трябва да съобщават за всяка нова покупка или продажба на повече от 1000 долара в крипто не по-късно от 45 дни след сделката.

По-специално, Комитетът е установил, че по отношение на разкриването на финансови данни, криптовалутите ще бъдат третирани като други форми на ценни книжа и следователно подлежат на отчитане както на годишната финансова декларация за оповестяване на финансовите отчети (ФД декларации или отчети), така и за периодичните отчети за транзакциите през годината.

Поради променящия се характер на криптовалутите, Комитетът препоръчва на всеки, който има въпроси относно крипто, да се обърне към Комитета за насоки.

Бележката напомня на членовете на Камарата, че им е забранено да печелят повече от 28 050 долара годишно от странични работни места, които не са част от работата им в правителството, което включва добива на криптовалути.

Законодателите са изправени пред по-строги изисквания за оповестяване от 2012 г., когато бе приет закон, който принуди членовете на Конгреса и техните близки да докладват акции, облигации и сделки с деривати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

декември 3, 2022 12:25 1 мин. четене

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене