НАЧАЛО Биткойн

ChatGPT вече може да изпраща Биткойн плащания

юли 8, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ChatGPT вече може да изпраща Биткойн плащания

С възраждането на AI (изкуствения интелект) чрез платформи като ChatGPT и други чатботове технологичният напредък бързо се разширява.

По-специално, възможността за закупуване, продажба и държане на криптовалути като Биткойн (BTC) се очертава като значително развитие.

Lightning Labs, компания за разработване на софтуер, наскоро представи набор от инструменти за разработчици, които позволяват на AI моделите, като тези, които се намират в серията GPT на OpenAI, да изпращат и получават Биткойн, използвайки Lightning Network. Това съобщение беше направено на 6 юли.

Основната цел на подобни инициативи е да се направи AI технологията по-достъпна за широката общественост. Екипът на Lightning Labs има за цел да създаде инструментариум, който да даде възможност на разработчиците на Lightning и AI да създават всеобхватни и рентабилни приложения на Large Language Model (LLM), безпроблемно интегрирайки Lightning и Биткойн.

ChatGPT служи като пример за LLM – софтуер, който преминава обучение върху обширни набори от данни и може да генерира отговори, подобни на тези на човек. Едно от основните предизвикателства пред съществуващите LLM обаче е липсата на собствен интернет базиран механизъм за плащане.

Понастоящем се използват по-малко от идеални методи за плащане като кредитни карти, което води до това, че крайните потребители поемат допълнителни разходи и ограничава цялостната достъпност на технологията на изкуствения интелект. Lightning Labs се стреми да преодолее това препятствие, като използва Lightning Network на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.