НАЧАЛО Алткойни

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез "сливането".

Тъй като тази промяна е планирана за септември, цялата общност споделяше мнението си за актуализацията. Докато някои осъждаха проекта, други настояваха за отлагане. Засегнатите миньори обаче бяха категорични, че искат да разклонят (форкнат) мрежата. Изтъкнатият миньор Чандлър Гуо беше убеден, че след „сливането“ ще последва хард форк. Джъстин Сън и неговата криптоборса Poloniex подкрепиха тази мисъл. Междувременно идеята за хард форк не се хареса на Chainlink.

В неотдавнашна публикация за прехода към PoS на Етериум от Chainlink изписаха редица неща. Това включваше и факта, че протоколът ще продължи да функционира по време на и след сливането. По-нататък, уточнявайки евентуален хард форк, мрежата заяви,

Потребителите трябва да са наясно, че разклонените версии на блокчейна на Етериум, включително PoW разклоненията, няма да се поддържат от протокола Chainlink. Това е в съответствие както с решението на Фондация Етериум, така и с решението на по-широката общност на Етериум, постигнато чрез социален консенсус, за надграждане на блокчейна на Етериум до PoS консенсус.

Макар че подкрепата за ETHW (Етериум PoW) се разпространява сред общността, Chainlink изглежда не желае да последва примера.

Освен това мрежата призова разработчиците и екипите на децентрализираните апликации да преустановят операциите със смарт договори, ако са скептични по отношение на миграцията им към „The Merge„. Chainlink дори намекна, че това ще спомогне за избягването на „непредвидени инциденти и ще помогне за защитата на крайните потребители„.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сливането на Етериум може да тласне Биткойн нагоре – ето как


Мрежата освен това изтъкна възможността dApps да функционират неочаквано, ако работят с разклонената версия на Етериум.

Джъстин Сън подкрепя активите на Етериум, които предстоят да се появят след хард форка

Миналата седмица Poloniex се появи като първата борса, която добави ETHS и ETHW. След хард форка Сън обяви, че ще дари 1 милион ETH на общността и разработчиците на ETHW. През уикенда Poloniex добави търговски двойки за гореспоменатите монети с нулеви такси за търговия.

Трябва да се отбележи, че разклонените монети на Етериум бяха пуснати в действие около 18 часа преди планираното им пускане.

Също така ETHW не дойде като изненада за мнозина. Идеята за форк на мрежата от миньори на Етериум беше даденост и беше широко обсъждана през годините. Макар някои да продължават да не са сигурни във форкването, Сън изглежда силно склонен към същото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE

Един от токените на екосистемата Шиба Ину, BONE в момента е доста модерен сред Етериум китовете, които го използват за смарт договори.

септември 26, 2022 15:54 1 мин. четене